Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Nikica Maravić: Ni lijevo ni desno, nego za dobrobit mještana Jelenja

Sanja Gašpert

Nadam se da u našem radu nećemo gledati ni lijevo ni desno, nego da će nam na prvom mjestu biti dobrobit mještana, rekao je Maravić 



JELENJE  Nikica Maravić (HDZ) novi je predsjednik Općinskog vijeća Jelenje, odlučilo je to na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici novo jelenjsko Vijeće, s dvanaest glasova za i tri suzdržana.


Potpredsjednikom Općinskog vijeća imenovan je Maravićev stranački kolega, Ivoslav Ban, za kojega je glasovalo deset vijećnika, četiri su bila suzdržana, a jedan protiv. Jelenjsko Vijeće imat će samo jednog potpredsjednika, jer tako određuje njegov Statut. Inače, novo Općinsko vijeće, konstiurano za razdoblje od 2013. do 2017. godine, imat će petnaest, umjesto dosadašnjih jedanaest vijećnika, što je utvrđeno izmjenama Statuta, a do kojih je došlo nakon što je na popisu stanovništva iz 2011. godine utvrđen povećan broj stanovnika općine Jelenje. Na jučerašnjoj je sjednici, s četrnaest vijećničkih glasova za i jednim suzdržanim imenovan i novi Odbor za izbor i imenovanja, kojega čine Anita Grgurić i Predrag Buterin s Lista birača Ervina Radetića te Ivoslav Ban (HDZ). 



 Branko Juretić (PGS), koji je šesnaest godina bio načelnik Općinu Jelenje, stavio je vijećnički mandat u mirovanje. Osim njega, nositelja i prvog na listi koalicije PGS-SDP-HSS mandate su u mirovanje stavile i njegove koalicijske kolege Jagoda Marčelja i Dubravko Grgurić. Vijećničke mandate u mirovanje su stavili i Ervin Radetić i Ana Linić Faraguna, kao načelnik, odnosno zamjenica načelnika Općine Jelenje.





   Svih petnaest vijećnika položilo je jučer svečanu prisegu, pa tako novo Općinsko vijeće čine vijećnici Sofija Sudan, Predrag Buterin, Beti Radetić-Mavrinac, Danko Baćac, Sanda Dvorničić i Anita Grgurić s Liste birača Ervina Radetića, Robert Maršanić, Luka Zaharija, Adolf Juretić, Josip Stipić i Damir Maršanić iz koalicije stranaka PGS-SDP-HSS, Nikica Maravić i Ivoslav Ban (HDZ-HSP AS), Marinko Linić (ARS-HSLS-HNS) i Ivan Radetić iz Akcije mladih. 


   – Hvala svima na povjerenju i nadam se da u našem zajedničkom radu nećemo gledati ni lijevo ni desno, nego da će nam na prvom mjestu biti dobrobit mještana. Nadam se da u našem radu prednost neće imati stranke, nego da ćemo zajedno raditi za boljitak našeg kraja, kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Jelenja Nikica Maravić, koji je potom zakazao prvu radnu sjednicu novog Vijeća za sljedeći četvrtak, 27. lipnja. 


   Vijećnicima se obratio i novi načelnik Općine Jelenje Ervin Radetić, koji je izrazio nadu da će suradnja između načelnika i Vijeća biti svrsishodna te dodao kako svih zajedno očekuje veliki posao u koji kreću već na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća.