Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Riječani oprez!

Na Fiumari uskoro kamera za snimanje nepropisnog zaustavljanja u žutoj traci

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2017. u 16:10 2017-11-29T16:10:00+01:00

Videonadzor javnih površina dao je rezulate u prometnom redarstvu i kod rješavanja problema odlaganja glomaznog otpada po zelenim površinama

RIJEKA »Tehnologije u funkciji gradskih komunalnih djelatnosti« naziv je radionice održane u Gradskoj vijećnici na kojoj se raspravljalo i problematiziralo o sigurnosti, videonadzoru i odlaganju otpada u kontekstu novih obaveza gradova. 

Događaj je organizirala Udruga gradova u Republici Hrvatsko.

– Lokalne vlasti imaju čitav niz ovlasti i obaveze u kojima im tehnologije mogu pomoći da budu uspješniji i sigurniji gradovi, kazala je koordinatorica Udruge gradova Nives Kopajtich Škrlec, koja smatra da je zaštita javnih površina goruće je pitanje, ali i odlaganje smeća.

– Vandalizam je sveprisutan bez obzira radi li se o urbanim ili ruralnim sredinama.

Njemu treba stati na kraj i to ponajprije sankcioniranjem i postavljanjem kamera. Ali, tu je i otpad.

Neki su gradovi napravili puno po tom pitanju, ali generalno Hrvatska jako zaostaje s time – navela je Nives Kopajtich Škrlec.

Pozdravni govor u ime domaćina radionice, Grada Rijeke, održala je pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević koja je tom prilikom rekla da je Rijeka po pitanju tehnologija koje su u službi uspostavljanja komunalnog reda dosta napravila, ali je priznala da je to još uvijek daleko od savršenstva.

Foto: V. KARUZA

 – Tu je zakonska regulativa koja se mora mijenjati, kao i odnos građana prema životu – kazala je.

Istaknula je da je videonadzor javnih površina dao rezulate u prometnom redarstvu i kod rješavanja problema odlaganja glomaznog otpada po zelenim površinama.

Najavila je tom prilikom i novi zanimljiv projekt – uskoro će se u Ulici Fiumara postaviti jedna kamera čija će svrha biti bilježenje nepropisno zaustavljenih ili parkiranih automobila u žutoj traci. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
I u Rijeci se bira novi Pan – jeste li i vi na glasanju u petak?