Igor Ulmer teško stradao u napadu zvijeri nadomak naselja

Medvjed napao šetača: Mladog Klanjca od sigurne smrti spasio hrabri pas Bobi

Andrej Petrak

 Mladić se pokušao spasiti penjanjem na obližnje stablo, ali zvijer ga je srušila na tlo i rastrgala. Ulmer je podvrgnut operaciji u riječkom KBC-u, a život mu je, prema svemu sudeći, napadom na medvjeda spasio pas Bobi kojeg je, kao i svakog jutra, vodio u šetnju



KLANA  Mladi Klanjac Igor Ulmer teže je stradao u napadu medvjeda, što se dogodio jučer ujutro nedaleko od zadnjih kuća u Klani, u šumskom predjelu prema Liscu. Ulmer je zbog ozljeda podvrgnut operaciji u riječkom KBC-u, a život mu je, prema svemu sudeći, pravovremenom reakcijom spasio njegov pas Bobi, kojeg je kao i svakog jutra vodio u šetnju.


– Ugledavši medvjeda, Igor se pokušao spasiti penjanjem na obližnje stablo, ali zvijer ga je uspjela srušiti na tlo i rastrgala ga. Sva sreća da je njegov pas Bobi naletio upravo u tom trenutku i hrabro napao medvjeda. Ubrzo je došao jedan čovjek koji je Igora autom prebacio do kuće. Šokirala sam se kad sam vidjela što mu se dogodilo, kaže Ulmerova baka Branislava Hudurović, dodajući kako joj je unuk, u teškom stanju, brzo odvezen u bolnicu u Rijeku, a za njim su pošli i njegovi roditelji.


– Šivali su ga u Rijeci, a koliko znam pod liječničkom skrbi sigurno će morati ostati još nekoliko dana. Njegovi otac i mati cijeli dan su s njim u bolnici. Glavno da je uspio preživjeti napad, a što dalje, vidjet ćemo, napominje Hudurović.




Ni ona se, kao ni njezini susjedi u Klani, više ne osjeća sigurno šetati dalje od kuća, jer posljednjih mjeseci medvjed je već nekoliko puta viđen u blizini naselja.


Kako doznajemo u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, mladić iz Klane zbog prirode svojih ozljeda smješten je na Odjelu traumatologije. Prema riječima liječnika, Klanjac je u susretu s medvjedom dobio višestruke ozljede nogu i trbuha, ali bez prijeloma i unutrašnjih krvarenja te nije životno ugrožen.


Jučerašnji napad nije i prvi slučaj napada medvjeda na čovjeka na klanjskom području. Prije koju godinu napadnut je lovac u lovištu kojim gospodari kastavski LD Lisjak, a unutar godinu dana zbog medvjeda je stradao i gljivar u šumi iznad Lisca, u graničnom području sa Slovenijom.