Započeli radovi

Ljeto na vratima: Za održavanje riječkih plaža manje novaca nego lani

Ljiljana Hlača

Uskoro bi trebala započeti sanacija plaže ispod bazena Kantrida / Snimio Silvano Ježina

Uskoro bi trebala započeti sanacija plaže ispod bazena Kantrida / Snimio Silvano Ježina



Ove godine na održavanje riječkih plaža odlazi 2.490.000 kuna što je nešto manje nego lani, i to za nekih 15 posto, objavljuje Odjel gradske uprave za komunalni sustav. S radovima uređivanja riječkih plaža već se započelo.


Tako je početkom ove godine sanirano sunčalište površine od 100 četvornih metara na plaži Lungo mare, a trenutno se na Grčevu na Pećinama na zapadnom dijelu kupališta sanira plato i staza plaže. Do sezone ovu plažu koja je lani bila u velikim građevinskim radovima, nasut će se šljunkom te postaviti jedna penjalica za ulazak kupača u more. Ovih dana trebalo bi započeti sanacija stijenskog pokosa kod bazena Kantrida u Ulici Podkoludrica, kao i cestovni zidić.


Za ovu godinu ne planira se proširenje invalidske plaže Kostanj, kao ni prilazne ceste do te plaže. Izrada projektne dokumentacije za te zahvate je u tijeku, a nešto konkretno o tim investicijama će se znati sljedeće godine.




Od noviteta, na riječkim plažama planira se ove godine postaviti još penjalice za ulazak i izlazak u more, a njih uz Grčevo, dobiva još Lungo mare, Park hotel – zapadni dio i plaža Igralište. Igralište će dobiti i rampu s ogradom za teže pokretljive osobe.


Ostali zahvati koji se planiraju obaviti do početka sezone kupanja uglavnom spadaju u sferu redovnog održavanja, a riječ je o popravljanju i zamjeni dotrajale opreme – poput tuševa, slavina, sanitarnih čvorova odnosno saniranju zidova i stijenskih pokosa i slično, ističu u gradskoj upravi.