Poruka gradonačelniku

Lista za Rijeku i Most: Neka Obersnel raspusti sam sebe

Damir Cupać

Zvonimir Peranić, Petra Mandić i Predrag Miletić / Foto: M. GRACIN

Zvonimir Peranić, Petra Mandić i Predrag Miletić / Foto: M. GRACIN

On nema ni legitimitet jer je dobio samo 16 posto od ukupnog broja glasova. Drugi razloga za njegovu ostavku su stalna poskupljenja jer je za stanje u komunalnom sustavu odgovorna izvršna vlast, a ne predstavničko tijelo, rekao je Predrag Miletić



RIJEKA Klub vijećnika Most-Lista za Rijeku-Josip Kukuljan pozvao je gradonačelnika Vojka Obersnela da da ostavku i da će onda oni podržati raspuštanje Gradskoga vijeća kako bi svi pred biračima provjerili tko uživa koliko povjerenje.


Gradski Vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić poručio je Obersnelu da ne drži prodike Gradskom vijeću već neka raspusti sam sebe.


– On nema ni legitimitet jer je dobio samo 16 posto od ukupnog broja glasova. Drugi razloga za njegovu ostavku su stalna poskupljenja jer je za stanje u komunalnom sustavu odgovorna izvršna vlast, a ne predstavničko tijelo. Mi u Gradsko vijeće nismo pali s Marsa, već smo dobili povjerenje birača na osnovi programa u kojemu sigurno nisu podrške poskupljenjima, već smo jasno poručili da se zalažemo za rasterećenje građana i poduzetnika od najskuplje komunalne naknade i najvećeg prireza.




Gradonačelnikove tvrdnje da komunalna naknada ne bi poskupjela, a uprihodovalo bi se 17 milijuna kuna više je za Nobelovu nagradu za ekonomiju, ocijenio je Miletić.


Gradski vijećnik Mosta Zvonimir Peranić uvjeren je da gradonačelnik svjesno prikriva činjenicu da je komunalni standard već smanjen i da neprestano poskupljuje komunalne usluge te da zbog toga napada Gradsko vijeće.


– On prikriva svoju nesposobnost i nesposobnost kadrova koje je instalirao. Rezultat je akumulirani gubitak grada od nekoliko stotina milijuna kuna. Građana je sve manje, a uhljeba je sve više, a čak i mrtvaci, što pokazue broj ekshumacija, bježe iz grada. U HKD-u će doći do novih zapošljavanja, u novom odjelu gradske uprave također, a što dodatno opterećuje proračun. Neka gradonačelnik raspusti sebe pa ćemo i mi podržati prijedlog o raspuštanju Gradskoga vijeća, najavio je Peranić.


Gradska vijećnica Mosta Petra Mandić ocijenila je da je problem u tome što gradonačelnik više ne može činiti što hoće, odnosno povlačiti poteze iza kojih se kriju nova poskupljenja.


– Ta poskupljenja su mu neophodna kako bi prikrio svoju i nesposobnost svojih suradnika. Naši programi su drugačiji i za neke odluke nećemo nikada glasovati. Očito je da on nema hrabrosti izaći na izbore, a o čemu svjedoči i činjenica da nisu provedeni ni izbori unutar riječkoga SDP-a. Ono što radi gradonačelnik je jedna velika farsa jer je samo prije nekoliko mjeseci tvrdio da bi novi izbori ugrozili projekt Europske prijestolnice kulture, zaključila je Mandić.