U Pomorskom i povijesnom muzeju

Otvoreni XVII. Matetićevi dani: koncert u znaku obljetničara

Kim Cuculić



Ravnatelj Ustanove »Ivan Matetić Ronjgov« Darko Čargonja podsjetio je da su Matetićevi dani prvi put održani 1980. godine, a trajna misija ove manifestacije je pokazati i dokazati da je primorsko-istarska glazba dostojna svakog koncertnog podija. Prigodnim riječima u ime Primorsko-goranske županije obratio se Vidoje Vujić, a govorili su i pročelnik riječkog Odjela za kulturu Ivan Šarar te načelnik Općine Viškovo Goran Petrc.


U svečanom koncertu sudjelovali su Mješoviti pjevački zbor »Ronjgi«,  Studentski vokalni studio Rijeka, Dječji zbor OŠ Kantrida »Kantridska jedra«, Ženska klapa »Kirice« Grižane, Tamburaški orkestar KUD-a »Dr. Antun Barac« Grižane, te solisti Goran Prša (klarinet) uz klavirsku pratnju Oksane Zvinekove, solo pjevačica Kristina Kolar uz klavirsku pratnju Nine Kovačić i klavirist Filip Fak. Nastupili su i sopci Klaudije Dunato i Branko Brnić. Voditeljica programa bila je Blanka Uzelac.


Uoči Matetićevih dana u Opatiji su položeni vijenci na grob Ivana Matetića Ronjgova. Manifestacija se nastavlja u srijedu koncertom Glazbene škole I.M. Ronjgova Rijeka i njenih gostiju, a u četvrtak će u Spomen-domu u Ronjgima biti održano stručno predavanje o obljetničarima.