Ostali bez još jednog pročelnika

Ksenija Linić sporazumno napušta službu u Gradu Rijeci

Damir Cupać

Pročelnica Linić bila je jedna od najmoćnijih osoba na Korzu 16 od sredine 1990-ih godina, a njezin utjecaj dodatno je ojačan kada se udala za aktualnog ministra financija Slavka Linića, najvjerojatnije u listopadu 2002. godine jer je tada promijenila na svome uredu pločicu s prezimenom Čule s onom na koju je bilo ugravirano prezime Linić



RIJEKA Riječka gradska uprava tijekom je 2012. godine funkcionirala bez dva pročelnika koji nisu izabrani na javnom natječaju zbog toga što su čelni ljudi financija i Zavoda za informatičku djelatnost umirovljeni, Tripo Grahovac i Vanja Smokvina, a u 2013. godini gradsku upravu će nakon desetljeća rada napustiti i dugogodišnja pročelnica Ureda grada Ksenija Linić. Grad Rijeka morat će izabrati i pročelnika novoformiranog odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom.


Pročelnica Linić bila je jedna od najmoćnijih osoba na Korzu 16 od sredine 1990-ih godina, a njezin utjecaj dodatno je ojačan kada se udala za aktualnog ministra financija Slavka Linića, najvjerojatnije u listopadu 2002. godine jer je tada promijenila na svome uredu pločicu s prezimenom Čule s onom na koju je bilo ugravirano prezime Linić.


– Pročelnica Linić sada koristi godišnji odmor za 2013. godinu, te joj zadnjeg dana godišnjeg odmora, 12. veljače 2013. godine, prestaje služba u Gradu Rijeci po sporazumu, a ne zbog odlaska u mirovinu. Za potpisivanje dokumentacije za vrijeme odsutnosti pročelnice Linić, pročelnica je ovlastila Verenu Lelas Turak, službenicu Ureda Grada, a za potpisivanje financijske dokumentacije Brabaru Gaćinu, također službenicu Ureda Grada. Po prestanku službe pročelnice Linić, gradonačelnik će imenovati nekoga od službenika ili službenica gradske uprave za privremeno obavljanje poslova pročelnika Ureda Grada, do provedbe natječaja i imenovanja novog pročelnika– pročelnice, pojasnili su u Gradu Rijeci.