Primorsko-goranski župan

Komadina protiv Thompsona u Kostreni: Nije mu mjesto tu, ovo nije prostor podjela

Tihana Tomičić

Marko Perković Thompson, Zlatko Komadina / Foto. Novi list

Marko Perković Thompson, Zlatko Komadina / Foto. Novi list

Jesam za slobodu umjetničkog izražavanja, ali one koja je u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Nisam pobornik ničega što koketira sa zabranjenom ikonografijom, kaže Komadina



RIJEKA – Odgovarajući na pitanja novinara, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da je protiv toga da kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson nastupi u Kostreni krajem travnja:


– Jesam za slobodu umjetničkog izražavanja, ali one koja je u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Nisam pobornik ničega što koketira sa zabanjenom ikonografijom, koja je potpuno neprimjerena. Takav koncert ne bi se trebao održati na prostoru koji je multikulturalan, ovo nije prostor podjela, rekao je Komadina.


Dodaje da cijeni doprinos Marka Perkovića Thompsona u Domovinskom ratu, ali da mu to ne daje pravo da se koristi spomenutom ikonografijom.




Na izričito pitanje bi li općinska vlast u Kostreni trebala zabraniti koncert, mada organizatori ističu da se ne planira otkazati, Komadina je rekao:


– Vlast naravno može zabraniti koncert koji se održava u dvorani kojom upravlja njihovo komunalno društvo, ali vidim da iz komunalnog društva tvrde da je ugovor već potpisan, pa se vjerojatno sada boje i tužbe, to je vjerojatno kvaka 22, rekao je.