Izbor HTZ-a, Novog lista i Glas Istre

Iznajmljivanje apartmana u Rijeci odličan je posao

Edi Prodan

Svi iznajmljivači s kojima smo razgovarali ističu kako je ovogodišnja turistička sezona jedna od najboljih, te kako se iznajmljivanje kapaciteta značajno proširilo i izvan ljetnih mjeseci



Kako mi ide posao? Odlično, i ne samo meni, tko god u središtu Rijeke iznajmljuje apartmane, dobro radi. Sezona je duga jer se ne odnosi samo na ljeto, a i s prihodovnom smo stranom zadovoljni.


Istaknuo nam je to Raul Jereb, vlasnik Feeling Good Apartmenta koji se nalazi u riječkoj Ulici Matka Laginje. Vrlo blizu centru što donosi i brojne prednost, ali ima li takva pozicija i mana?




– Pa i ne. Bojali smo se problema s parkiranjem, ali uvijek se pronađe mjesto. U ljetnim mjesecima mnogo je Riječana na odmoru, tako da i mjesta ima. Ono što također želim istaknuti je činjenica da naš apartman ima jako dobru prođu jer je velik pa tako dostupan i za obitelji, potrudili smo se jako ga dobro opremiti tako da su nam gosti uvijek jako zadovoljni sa svime što dobiju, dodao je Jereb koji inače radi u Kastvu.


Njegova iskustva također govore kako je očigledno ovogodišnja sezona jako dobra za sve iznajmljivače koji su svoje kapacitete podigli na razinu četiri ili pet zvjezdica. Ono što je također poprilično simptomatično – zadovoljstvo je ovogodišnjom sezonom. Iako se do ljudi koje predstavljamo u ovom izboru dolazi nasumičnim izborom, svi, ali baš svi hvale i svoj posao, u pravilu dodatni, broj gostiju kao i činjenicu da se sezona jako produljila.




– Kao je prošla sezona? Pa nije još prošla, i dalje odlično radimo, najave su dobre i za rujan tako da nema brige za konačni efekt ove sezone. Iako sam ja manji broj godina u ovom poslu, ovim se poslom na ovom mjestu u Pirovcu bavimo već četrdesetak godina. Pozicija je dobra, uz more tako da imamo gostiju koji neprekidno dolaze desetljećima, čak su dolazili i u vrijeme rata kad do Pirovca baš i nije bilo jednostavno stići, rekla nam je Ana Zajc, vlasnica apartmana Mara u Pirovcu. On što je taj dio Hrvatske također evidentno, sve je bolje i duže poslovanje. Mnogo se toga promijenilo s dolaskom autoceste, Dalmacija je postala bitno dostupnija što je rezultiralo razvojem turističke ponude, sadržaja. Priroda je ionako – jedinstvena.



No da se jako dobro kreće i na kontinentu, posvjedočila na je i Dragana Meštrović, vlasnica Bears Loga iz Rakovice. I inače taj dio Karlovačke županije postaje sve privlačniji turistima. Istina, ta općina uz Korenicu baštini jednu od najvećih vrijednosti koje ima Hrvatska – NP Plitvička jezera.



– Istina je, velika je prednost blizina nacionalog parka, ali jako je velik broj gostiju koji istina na nekoliko sati posjete tu ljepotu, taj naš prirodni fenomen, ali kako svjedočimo u zadnje vrijeme, gosti kod nas prvenstveno dolaze kako bi uživali u našem objektu i njegovom okolišu. Sjajno se odmore, naprosto, kako nam ističu – uživaju. To rezultira činjenicom da nam je sezona jako duga, da nismo ovisni samo o ljetu, a ima se što vidjeti i u našem kraju tako da iz godine u godinu sve bolje poslujemo, dodala je Meštrović. 


Vlasnik Ville Angy Danijel Jandrić iz Vrela nedaleko Korenice također je i više nego zadovoljan sezonom.




– Sezona kod nas traje sedam, osam mjeseci. Gosti stalno dolaze, jako hvale naš sadržaj, kao i mogućnosti koje pruža naša okolica. Velika je prednost činjenica da se nalazimo u blizini NP Plitvička jezera, no i nakon što se prođe tu ljepotu, gosti pronalaze jako zanimljivih sadržaja, baš kao što im je jako ugodno i – odmarati se kod nas u vili. Za razliku od obalnog dijela Hrvatske, kod nas je i jako velik broj gostiju s Dalekog istoka, iz Kine, Japana, Koreje a njima sam pojam ljeta nije toliko bitan za odmor, pojasnio nam je Jandrić.


Vratimo li se moru, razgovaramo s Katjom Restović koja zajedno sa sestrom vodi privlačnu vilu Bori u Poreču. Poznata umjetnica koja je velik dio karijere provela i u Rijeci, u rodnom Poreču želi doprinijeti razvoju turizma.




– Ovo je kraj koji se ponosi vrlo kvalitetnim i razvijenim turizmom. Krenule smo u ovaj posao sa željom da damo najviše tako da ćemo, iako smo i sada zadovoljne, nastaviti ulagati u naš objekt. Prvi je na redu bazen, a onda dolaze i ostali sadržaji. Naprosto želimo turistima pružiti najviše, najugodnije i najkvalitetnije, a uvjerene smo i u to da je Hrvatskoj to najbolji razvojni pravac, pojasnila nam je Restović.


Na kraju Villa Green Frame vlasnice Mirne Sišul koja se nalazi u okolici Vodnjana. Iako su oni iz Rijeke, investirali su u Istru. I nisu pogriješili.



– Jako dobro poslujemo, odlični su nam ne samo ljetna sezona nego i mjeseci koji joj prethode i koji dolaze nakon nje. Gosti dolaze iz mnogo država i uistinu nema nikakvih problema s popunjenošću. Isto tako prema njihovim ocjenama jako su zadovoljno kako smještajem kod nas, tako i s kvalitetom sadržaja koji pronalaze u okolici, istaknuli su nam Sišul.


Dobra dakle sezona, zadovoljni gosti. Kako se čini, odgovor je u kvaliteti smještaja koji mora biti na višoj razini.