Prva faza tehničkog pregleda završena

Ipak neće 13. srpnja: Cestom Sv. Kuzam – Križišće u ponedjeljak ili utorak

Darko Pajić

Svi radovi obavljeni su u skladu s projektnom dokumentacijom osim na posljednjoj poddionici (lot 4) od čvora Križišće do spoja s Krčkim mostom



RIJEKA Dionica riječke obilaznice Sv. Kuzam-Križišće ovog vikenda ipak neće biti puštena u promet u privremenom režimu, iako je tehnički pregled jučer poslijepodne završen. Najranije bi dionica mogla biti otvorena u ponedjeljak ili utorak. Kako su jučer navečer  priopćili iz Hrvatskih cesta završena je prva faza tehničkog pregleda, te je u službenom zapisniku ustanovljeno kako su svi radovi obavljeni u skladu s projektnom dokumentacijom osim na posljednjoj poddionici (lot 4) od čvora Križišće do spoja s Krčkim mostom. 


– Komisija za tehnički pregled je definirala sve tehničke nedostatke na lotu 4 koje Hrvatske ceste moraju ukloniti u roku od 90 dana. Navedenim zapisnikom ustanovljeno je da su ispunjeni svi osnovni elementi koje javne ceste moraju ispuniti sa stajališta sigurnosti prometa, u smislu stabilnosti objekata i ugrađene opreme, koji bi se trebali pustiti u potpunosti u funkciju. Hrvatske ceste su na osnovu takvog zapisnika formirale Povjerenstvo koje bi trebalo dati konačnu ocjenu o mogućnosti puštanja u promet pod posebnim prometnim režimom, a koje bi Povjerentsvo prihvatilo. Povjerenstvo je sastavljeno sukladno članku 6. stavak 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te bi se trebalo sastati u ponedjeljak. Ukoliko sve prometno sigurnosne mjere budu ispunjene počet će se s prometovanjem na predmetnoj dionici, zaključuje se u priopćenju Hrvatskih cesta.      


Kako iz priopćenja proizlazi dionica Sv. Kuzam-Križišće mogla bi biti otvorena iako neće biti izdana uporabna dozvola, jer radovi nisu završeni na lotu 4. Prema privremenom prometnom rješenju ovog ljeta će cijelom dionicom u smjeru od Sv. Kuzma do Križišća i Krka vozila ići na dvije prometne trake, dok u suprotnom smjeru neće biti moguć ulazak na čvor Križišće za vozila koja dolaze od Krčkog mosta ili iz smjera Crikvenice. Promet bi se u tom smjeru trebao odvijati državnom cestom od Križišća do čvora Hreljin, gdje će se sva vozila moći uključiti na riječku obilaznicu i nastaviti putovanje prema Sv. Kuzmu i dalje prema Dragi i Orehovici.