Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 3n
Sutra: 9° 9° 3n
7. prosinca 2019.
Bdijenje

HOLYWIN Na slavlje Noći svetaca u Trsatskom svetištu stiglo i mlado i staro

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2018. u 18:19 2018-11-01T18:19:00+01:00

Holywin, Noć svetaca, bdijenje uoči svetkovine Svih svetih održano u Svetištu Majke Božje Trsatske okupilo je više stotina mladih i malo starijih Riječana. Dvanaestu godinu za redom riječko bdijenje u čast svetaca donijelo je bogat duhovni program, prvo zabavni i edukativni u Auli pape Ivana Pavla II., a potom svečano euharistijsko slavlje u trsatskoj bazilici koje je predvodio fra Tomislav Šanko te slavljenje uz pjesmu Zajednice Krista Kralja, euharistijsko klanjanje i agape.

 Riječki Holywin s isticanjem niza svetaca kao uzora pod naslovom »Kako do svetosti?« i ove su godine organizirali Povjerenstvo za pastoral mladih Riječke nadbiskupije i Franjevački samostan na Trsatu. Svi su te večeri  svojim domovima otišli duhovno obogaćeni. 

 Prigodni zabavno-edukativni program imao je poruku oduševiti se za svetost; da se svetost, po uzoru na svece, živi u svakodnevici života te da svetost pobjeđuje, kako je to za medije sažeo đakon Josip Pende, novi povjerenik za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Holywin  /foto R. Brmalj

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.