Važna prometnica

Gradila se pune četiri godine: Cesta Doričići – Svežanj gotova za dva tjedna

Barbara Čalušić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Riječ je o cesti koja se gradila praktički četiri godine, a nakon prve faze iskopa trase koja dovršena 2013. godine, druga faza radova koja je započeta koncem prošle godine koštala je nešto manje od četiri milijuna kuna



KOSTRENA Dugo očekivana kostrenska cesta koja spaja Doričiće sa Svežnjom, točnije s Ulicom kostrenskih pomoraca trebala bi biti dovršena za dva tjedna. Naime, rok za dovršetak ceste Doričići-Svežanj produžen je do 15. srpnja kada bi trebala biti gotova izgradnja ogradnih zidova, horizontalna i vertikalna signalizacija te hortikulturalno uređenje. U tijeku je postavljanje završnih slojeva asfalta na pola kilometra dugoj trasi. S 19 metara širine, bit će to i jedna od najširih cesta u Kostreni i zasad jedina s biciklističkom stazom.


Riječ je o cesti koja se gradila praktički četiri godine, a nakon prve faze iskopa trase koja dovršena 2013. godine, druga faza radova koja je započeta koncem prošle godine koštala je nešto manje od četiri milijuna kuna. Važnost ove ceste najbolje znaju stanovnici Doričići koji zbog ekspanzije naselja posljednjih godina više nisu mogli oslanjati se samo na cestu s priključkom na Jadransku magistralu.