Kako poslati zahtjev

Grad Rijeka izradio aplikaciju za izdavanje propusnica

P. N.

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju



Na portalu Grada Rijeke, www.rijeka.hr, dostupan je jednostavni obrazac/aplikacija putem kojeg će se izdavati propusnice za građane Rijeke, priopćeno je iz Grada.. 


Propusnice se izdaju temeljem odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju je 23. ožujka 2020. godine donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.


Od toga dana, za građane Rijeke propusnice izdaje Gradski stožer civilne zaštite Grada Rijeke, a od danas, 25. ožujka 2020. godine, građani s mjestom prebivališta i/ili stalnog boravka u Rijeci, zahtjeve za propusnice podnose putem online formulara/aplikacije koja je dostupna s naslovnice web portala Grada Rijeke: www.rijeka.hr.




Po ispunjavanju formulara, građanin na mail koji je unio u formular dobiva najprije obavijest o zaprimanju zahtjeva, a potom i samu propusnicu.


Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.


Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke propusnice izdaje isključivo za građane Grada Rijeke, koji iz vitalnih obiteljskih razloga i okolnosti, moraju napustiti područje Grada Rijeke.


Svi građani koji su do sada već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu [email protected], zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku. 


Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice, te procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, Grad Rijeka moli građane za strpljenje i ujedno svim građanima zahvaljuje na strpljenju.


Informacije vezane uz propusnice koje se izdaju u tijeku trajanja epidemije korona virusa, građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati, te na mail adresu Stožera civilne zaštite Grada Rijeke [email protected].


Podsjećamo također kako prema odluci Stožera civilne zaštite RH građani svoje mjesto prebivališta i/ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.