Nije se pojavila

GDJE JE NESTALA JOKIĆ? Hrvoje Burić: ‘Ona više nije dio većine, očekujemo da nam vrati mandat’

Barbara Čalušić

Obersnelov cilj bio je da nam ne dođu tri vijećnika. Nažalost, u tom je cilju uspio s Moranom od koje ćemo tražiti da nam vrati mandat i na njezino mjesto staviti drugog kandidata s liste – rekao je Burić. Inače, sljedeća kandidatkinja na njegovoj nezavisnoj listi je Ivana Frančula Modrčin



U Gradskom vijeću Rijeke jučer je prisegnulo 36 od sveukupno 37 vijećnika, a nagradno pitanje konstituirajuće sjednice bilo je gdje je nestala Morana Jokić, inače kandidatkinja nezavisne liste Hrvoja Burića, kojoj se jučer ujutro izgubio svaki trag.


Nezavisna lista Hrvoja Burića osvojila je četiri vijećnička mandata, a zajedno sa sedam HDZ-ovih vijećnika te 11 vijećnika stranaka okupljenih oko Akcije mladih, Anti-Obersnel koalicija trebala je brojiti 22 vijećnika. Ako je suditi prema riječima Hrvoja Burića, Morana Jokić više nije dio oporbene većine čija je formula njezinim nedolaskom jučer na kraju iznosila 11+3+7.


– Obersnelov cilj bio je da nam ne dođu tri vijećnika. Nažalost, u tom je cilju uspio s Moranom od koje ćemo tražiti da nam vrati mandat i na njezino mjesto staviti drugog kandidata s liste – rekao je Burić. Inače, sljedeća kandidatkinja na njegovoj nezavisnoj listi je Ivana Frančula Modrčin.




Zanimljivo, i Burićev zamjenik u kampanji, vijećnik Marinko Koljanin jučer nam je kazao da će u Vijeću djelovati potpuno nezavisno.


– Svoje odluke donosim potpuno sam i tako ću djelovati u Vijeću. Uvijek sam konstruktivan i smatram da je ovo pobjeda demokracije. Upravo sam sada potvrdio dolazak na svečanu akademiju u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti u Guvernerovoj palači. Sam donosim odluku da idem, a tako će biti i u ostalom – poručio je Koljanin.