Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
BeActive

Europski tjedna sporta: Riječani na Molo longu vježbali pod zvijezdama

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2018. u 23:11 2018-09-29T23:11:30+02:00

Na programu je prvo bila šetnja, u kojoj su sudjelovali brojni građani, da bi kasnije, na platou ispred Pomorskog putničkog terminala, uslijedilo zajedničko vježbanje i ples, uz izravni prijenos slike i zvuka s Molo longa u Pulu, gdje se održavala središnja manifestacija obilježavanja Europskog tjedna sporta

RIJEKA Šetnjom po Molo longu, vježbanjem i plesom pod zvijezdama Riječani su se pridružili obilježavanju Europskog tjedna sporta, kroz manifestaciju BeActive, istovremeno sa stanovnicima niza drugih hrvatskih gradova.

Na programu je prvo bila šetnja, u kojoj su sudjelovali brojni građani, da bi kasnije, na platou ispred Pomorskog putničkog terminala, uslijedilo zajedničko vježbanje i ples, uz izravni prijenos slike i zvuka s Molo longa u Pulu, gdje se održavala središnja manifestacija obilježavanja Europskog tjedna sporta. Sudionici riječkog obilježavanja redom su bili više nego zadovoljni, ali isto tako su istaknuli da gradu treba više sličnih programa i sadržaja koji će njegove stanovnike potaknuti na kretanje i bavljenje sportskim aktivnostima, poput Luke Kučića, koji je u Rijeku potegnuo s Krka.

– Ovo je odlična stvar, ali mislim da bi sličnih događanja trebalo biti više. Došao sam prošetati i vježbati, a ne bi bilo loše da se ovakve manifestacije organiziraju češće, kao u Zagrebu, gdje ih zaista ima puno. Rijeka malo kaska po tom pitanju, ali nadam se da će se to popraviti – kaže Kučić.

F2909MG2

Na Molo longo su došli i brojni članovi sportskih klubova i društava, poput Ele Edmonds, koja je šetala i vježbala u društvu mame Ivane Cvjetković Edmonds.

– Odlično je, za ovo događanje smo saznale putem Judo kluba Rijeka, gdje Ela trenira. Malo ćemo prošetati, uživati pod vedrim nebom, a svakako bi ovakvih organiziranih aktivnosti za građane trebalo biti više – kaže Ivana.

Članovi Kluba Jacobina Arte Capoeira stigli su organizirano, kako bi sudjelovali u programu, ali i prikazali svoje vještine.

F2909MG1

– Priključili smo se ovoj manifestaciji, nas dvanaestoro. Ovo doba godine idealno je za vježbanje na otvorenom, i to bi u Rijeci trebali više koristiti, posebno tijekom svibnja, lipnja i rujna, kad još nema kiša. Prikazat ćemo vježbe Capoeire, koja je i nastala vani, na ulicama Brazila, tako da je i nama gušt vježbati na otvorenom – rekao nam je Damir Kovačiček, koji u Capoeiri koristi ime Abada.

Manifestaciju su organizirali Grad Rijeka i riječki Sportski savez, s ciljem poticanja građana na bavljenje sportom i sportskom rekreacijom.

F2909MG4

– Uključivanje građana u sport i sportsku rekreaciju je jedna od temeljnih odrednica Strategije razvoja sporta Grada Rijeke. Želimo uključiti građane svih dobi, pod motom Sport svima – rekao nam je v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport Renato Kostović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.