Novi poslovni sadržaji

EUROmodul otvara proizvodni pogon u Industrijskoj zoni Kukuljanovo

Sanja Gašpert

Riječ je o projektu vrijednom više od 24 milijuna kuna, a u čijoj provedbi Europski fond za regionalni razvoj sudjeluje sufinanciranjem u iznosu od osam milijuna kuna



KUKULJANOVO Proizvođač urbane i reklamne opreme, kontejnera i modularnih objekata EUROmodul d.o.o., početkom lipnja uspješno je završio projekt izgradnje i opremanja proizvodno-poslovnog objekta za proizvodnju modularnih objekata na području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt pod nazivom »Povećanje konkurentnosti poduzeća EUROmodul d.o.o. kroz izgradnju i opremanje nove tvornice« započeo je u kolovozu 2016. godine, kao rezultat uspješne prijave na otvoreni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Kompetentnost i razvoj MSP-a.


– Kako bi povećali efikasnost vlastitih proizvodnih procesa i udovoljili potražnji tržišta za većim količinama i bržim rokovima isporuke kao i potražnji za većim i kompleksnijim modularnim objektima, EUROmodul je pokrenuo projekt gradnje nove tvornice vrijedan više od 24 milijuna kuna, a u čijoj provedbi Europski fond za regionalni razvoj sudjeluje sufinanciranjem u iznosu od osam milijuna kuna – ističe Monika Lučić Kosti iz EUROmodula.


Izgrađeni proizvodni pogon, veličine 6.500 m2, smješten je na području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu te obuhvaća radionički i upravni prostor kao i prateće infrastrukturne objekte, dok je njegovo opremanje uključivalo dobavu dizalice, kabine za lakiranje te potrebnog namještaja. U radionici će se proizvoditi i opremati pretežno modularni objekti poput kontejnera, kioska, modularnih zgrada, urbane opreme, reklamne opreme kao i slični proizvodi iz standardne ponude tvrtke EUROmodul.


– Ulaganjem u novi pogon za proizvodnju modularnih objekata, cilj je bio povećati konkurentnost samog poduzeća, kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu, ostvariti pozitivan učinak na prodaju inovacija poduzeća te u konačnici pridonijeti gospodarskom razvoju lokalne zajednice posebice otvarajući nova radna mjesta – kaže Lučić Kosti, dodajući kako će do 2019. godine EUROmodul otvoriti dvadesetak novih radnih mjesta.Inače, novi proizvodni pogon trebao bi svoja vrata otvoriti do kraja lipnja, naime, čeka se dobivanje uporabne dozvole.