Srednja škola za elektrotehniku na meti

Druga provala u mjesec dana: Ukradeni školski imenici i materijali za maturu!

Ingrid Šestan Kučić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Prema neslužbenim podacima, otuđeno je 25 razrednih knjiga te je počinjena manja materijalna šteta, a ravnatelj Tomislav Klarić potvrdio je da je dio dokumentacije uništen



RIJEKA  U svega mjesec dana iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo u dva su navrata otuđeni školski imenici, kao i druga dokumentacija poput bilješki nastavnika te materijali vezani za državnu maturu, a posljednja se provala dogodila prošlog vikenda, u noći s petka na subotu.


Prema neslužbenim podacima, otuđeno je 25 razrednih knjiga te je počinjena manja materijalna šteta, a iako ravnatelj Tomislav Klarić jučer zbog provedbe istrage nije želio iznositi detalje o ukradenim školskim imenicima, potvrdio je da je dio dokumentacije uništen.


– U nekim prostorima imamo videonadzor, međutim provaljeno je u prostorije u kojima ne postoji nadzor i očito je da netko jako dobro zna koji su prostori zaštićeni, a koji ne, kaže ravnatelj.




– Uništeno je manje razrednih knjiga nego prilikom prošle provale. Svi smo osupnuti i zaprepašteni, jer nismo očekivali ponovnu provalu u tako kratkom roku. Naručili smo rešetkastu zaštitu za prizemlje, kao i zaštitu za prvi kat, ali bilo je premalo vremena da se to izradi i postavi. Međutim, nakon ovoga to se više neće moći ponoviti. U nekim prostorima imamo videonadzor, međutim provaljeno je u prostorije u kojima ne postoji nadzor i očito je da netko jako dobro zna koji su prostori zaštićeni, a koji ne, kaže ravnatelj. 


Više možete pročitati u tiskanom izdanju!