Tiskovna konferencija Vojka Obersnela

Do kraja godine počinje gradnja resorta na Kostabeli vrijednog 50 milijuna eura

Damir Cupać

"Projektom je predviđena gradnja hotela s 113 soba, fitness-centra, podzemne garaže, niza drugih sadržaja, te 24 vile s vanjskim bazenom. Radi se o 25.000 kvadrata bruto razvijene površine", objasnio je Obersnel



RIJEKA  Za nekoliko dana potpisat ćemo ugovor s tvrtkom Tre invest koja će izgraditi turističko naselje Kostabela, a što je investicija vrijedna oko 50 milijuna eura. Očekujemo da bi radovi moglo početi do kraja godine, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare.


On je dodao da su za tu investiciju gotovi projekti, izdana je lokacijska dozvola i dio potrebnih građevinskih dozvola.


– Projektom je predviđena gradnja hotela s 113 soba, fitness-centra, podzemne garaže, niza drugih sadržaja, te 24 vile s vanjskim bazenom. Radi se o 25.000 kvadrata bruto razvijene površine. Tijekom realizacije projekta rekonstruirat će se Opatijska cesta. Jednako tako, rekonstruirat će se šetnica koja će ostati javna i neće biti zatvaran pristup prema moru, iako je predviđeno nasipavanje i uređenje plaže, izjavio je Obersnel.




On je naglasio da je Rijeka u Primorsko-goranskoj županiji po rezultatima u turističkoj sezoni i izvan nje apsolutni hit i rekorder.


– Zabilježen je porast dolazaka i noćenja za 20-ak posto. Izgradnja Kostabele dodatno će pridonijeti atraktivnosti Rijeke kao destinacije, uvjeren je riječki gradonačelnik.


Na pitanje u kakvom će režimu biti plaža ispod turističkog naselja, Obersnel je odgovorio da je jedini način upravljanja plažom koncesija i da netko mora biti nositelj koncesije. Na potpitanje strahuje li da bi se i na toj plaži mogle događati scene kao na plaži Ploče, riječki je gradonačelnik pojasnio da koncesiju s obzirom na dužinu trajanja koncesije dodjeljuje Županija ili Vlada.


– S obzirom na veličinu investicije i mi ćemo kao Grad Rijeka sugerirati kako s plažom upravljati, najavio je Obersnel.