Zračna luka Zagreb u štrajku, riječka u nemilosti

Croatia Airlines letove preusmjerio iz Zagreba na Split i opet – zaobišao Rijeku

Marinko Glavan

Od nacionalnog avioprijevoznika zatražili smo objašnjenje prebacivanja prometa u Split, umjesto u Rijeku koja je od Zagreba udaljena samo sati i pol vožnje autobusom. U odgovoru navode da Zračna luka Split ima »najbolju logističku podršku, u više poslovnih područja.«



RIJEKA Za vrijeme trajanja štrajka radnika Zračne luke Zagreb avioni nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa kao zamjenski aerodrom neće koristiti Zračnu luku Rijeka, već od Zagreba tri puta udaljeniji Split. 


Ovakvu teško shvatljivu poslovnu odluku potvrdila je uprava Croatia Airlinesa, u priopćenju u kojem navodi da će zbog štrajka dio letova biti otkazan, a dijelu će biti promijenjeno polazište ili odredište. Putnicima koji su u razdoblju štrajka trebali krenuti na putovanje iz Zagreba za europska odredišta na dan planiranog putovanja bit će osiguran  autobusni prijevoz do Splita, a zatim let zrakoplovima Croatia Airlinesa do njihovih krajnjih odredišta, kao i obrnuto.  


Od nacionalnog avioprijevoznika zatražili smo objašnjenje prebacivanja prometa u Split, umjesto u Rijeku koja je od Zagreba udaljena samo sati i pol vožnje autobusom. U odgovoru navode da Zračna luka Split ima »najbolju logističku podršku, u više poslovnih područja«.


Više u tiskanom izdanju Novog lista…