Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Pakleno izbjeglištvo

"Čovjek s križem" opet u akciji: Saša Pavlić poziva Riječane da prikupe pomoć za migrante u Bihaću

foto Reuters
foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2018. u 14:35 2018-07-24T14:35:00+02:00

Po ovim paklenim vrućinama, u plastičnim šatorima na livadi, boravi i više od stotinu djece. Najpotrebnije su pelene i vlažne maramice

Saša Pavlić, "čovjek s križem" koji je hrvatskoj javnosti poznat po tome što je prehodao od Rijeke do Zagreba noseći križ kako bi Vladi prenio poruku da "ne može biti novca za polovne avione, a ne za bolesnu djecu", zalažući se da oboljeli od spinalne mišićne atrofije dobiju Spinrazu, na svom je Twitter profilu @SasaPavlic pozvao građane da se uključe u akciju  #Rijeka<3zaBihać.

Radi se o tome da se grupa Riječana organizirala radi prikupljanja pomoći za izbjeglički kamp u Bihaću, u kojem po ovim paklenim vrućinama, u plastičnim šatorima na livadi, boravi i više od stotinu djece.

U kontaktu s Isusovačkom službom za izbjeglice (JRS), međunarodnom humanitarnom organizacijom čija je misija pratiti, služiti i zagovarati izbjeglice i prisilno raseljene osobe (Twitter profil je @JRSizbjeglice) skupljaju se ove potrepštine:

1. veće pelene, broj 5

2. vlažne maramice 

3. četkice i paste za zube

4. šamponi 

5. igračke za djecu od 3 do 14 godina

Mole se svi zainteresirani da tijekom ovog tjedna prikupljaju navedeno, te da ih u nedjelju, 29. srpnja u vrijeme od 10 do 21 sat donesu na Deltu, kod Spomenika braniteljima, gdje će biti parkirano označeno dostavno vozilo s volonterima za preuzimanje donacija.

Ako je netko voljan donirati i veću količinu, neka se javiti, biti će organizirano preuzimanje na njegovoj adresi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze