Novi turistički adut

COSTABELLA Luksuznim riječkim resortom vrijednim 60 milijuna eura upravljat će svjetski poznati hotelski lanac

Damir Cupać

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Investitori su zadovoljni kako napreduju radovi odbacujući optužbe da se radovima devastira priobalni pojas



U proljeće 2020. godine luksuzni hotelski resort Costabella čiji će operater najvjerojatnije biti Hard Rock International otvorit će svoja vrata i povećati smještajni kapacitet Rijeke za 198 soba u hotelu s četiri zvjezdice i 67 vila koje će se izgraditi, najavio je direktor tvrtke JTH Costabella, investitora projekta, Borjan Brnčić na gradilištu na kojem je uspješno okončana prva faza izgradnje realizacija koje je započela 27. travnja prošle godine.


On se osvrnuo i na napade da se radovima devastira priobalni pojas.


– Čuli smo za prozivanja, ali ona su u potpunosti neutemeljena. Sve je odrađeno u skladu s ishodovanim dozvolama, a nekoliko inspekcija koje su bile na gradilištu nisu utvrdile nepravilnosti. Dapače, dobili smo pohvale.




Vrlo smo oprezni kada je riječ o tom dijelu investicije jer znamo da su građani osjetljivi s razlogom, ali sve će se napraviti u skladu s valjanim dozvolama, dozvolama za čije je ishodovanje trebalo surađivati sa šest ministarstava, pojasnio je Brnčić.


Vlasnik grupacije JTH Jaroslav Trešnjak također nije krio zadovoljstvo stanjem na gradilištu koje od ponedjeljka 6. lipnja 2018. godine ulazi u drugu fazu građenja rezultat koje bi za godinu dana trebao biti grubo izgrađen hotel, vile, prometnica u sklopu terena te gradnja svih potrebnih instalacija.



– Zahvaljujem se Gradu Rijeci na suradnji, banci koja nas prati i izvođaču radova GP Krku. Prije godinu dana ovdje je sve počelo i zadovoljan sam onim što vidim. Za godinu dana opet ćemo se naći i tada će svima biti vidljivo o kakvoj je investiciji riječ, a osobno želim da naš hotel bude jedan od najljepših u Hrvatskoj. Ukupna investicija vrijedna je 60 milijuna eura, izjavio je Trešnjak, a na pitanje je li bilo problema u vezi s ishodovanjem potrebne dokumentacije, odgovorio je da to u Hrvatskoj ide brže nego u Češkoj.


Gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je da se u godinu dana radova vidi golem napredak, navevši podatak da je do sada iskopano preko 60.000 kubika materijala.


– Stvoreni su preduvjeti za samu izgradnju hotela i ostalih sadržaja. Rijeka će dobiti lijep kompleks, nove smještajne kapacitete i novu, lijepo uređenu plažu. Iako je bilo raznih dezinformacija, sve što se radi radi se u skladu s dozvolama, uključujući radove u priobalnom pojasu.


Što se tiče šetnice, ona će ostati neprekinuta i građani će je nakon otvorenja kompleksa i dalje moći koristiti.


Nadam se da će sve biti gotovo tijekom 2020. godine kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture, izjavio je Obersnel.