Kandidat HDZ-a nije razočaran

Burić: Bez iskaznice SDP-a u Rijeci se nije moguće zaposliti

Damir Cupać

Moja istinska koalicija su građanke i građani Rijeke koji su nezadovoljni SDP-ovom vlašću, moja koalicija su sve one nezaposlene Riječanke i Riječani koji se u ovom gradu bez stranačke iskaznice gotovo pa i ne mogu zaposliti, poručio je Burić



RIJEKA Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP-AS za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić poručio je da oporbeni protukandidati Vojku Obersnelu koji nisu ušli u drugi krug, a njemu ne žele dati podršku, tim činom dokazuju da nisu prava oporba.


– Obavio sam razgovor s njima i rekao im da im nemam što ponuditi jer me politička kupovina i kadroviranje ne zanimaju. Drugi krug je bio prilika kako bi se vidjelo tko u ovom gradu stvarno želi promjene, a tko to glumi, ocijenio je Burić. No, on se ne zamara zbog nedobivanja podrške od Nikole Ivaniša, Predraga Šustara i Danka Švorinića jer je uvjeren da će građani prepoznati tko nudi promjene i dati mu glas.


Zašto loš odaziv?


– Obersnel kaže kako Rijeka nije spremna na promjenu i kako je zadovoljan što su lokalni izbori pokazali da građani Rijeke još uvijek dišu lijevo. Zar ne bi na izborima građani trebali ocijeniti jesu li ili nisu zadovoljni Obersnelom kao gradonačelnikom? Ako je njegova jedina deviza za dobitak izbora ideologija, onda je to pravi pokazatelj njegova rada i sposobnosti, to jest, nerada i nesposobnosti. Zašto se gradonačelnik radije ne zapita zašto je dobio podršku samo 15 posto Riječanki i Riječana, umjesto da dijeli građane na lijevo ili desno, kazao je Burić. On je Obersnelu savjetovao da pogleda izlaznost birača u Malom Lošinju, Novom Vinodolskom i Bakru gdje su građani dali podršku gradonačelnicima participacijom od preko 50 posto.




– Ovo nisu izbori na kojima se dijelimo na lijevu ili desnu Rijeku, ovo su izbori na kojima glasamo za ili protiv promjena u našemu gradu. Ovo su izbori na kojima imamo priliku reći ne korupciji, nepotizmu i namještenim natječajima koje uredno i bez kazne prakticira riječka vlast na čelu s riječkim gradonačenikom, kazao je Burić, a novinarima je podijelio natječaj koncesionara riječke plaže Ploče koji traži potkoncesionare.


– Iako je gradonačelnik gradskim vijećnicima obećao da to neće biti tako, daju se potkoncesije. Građani Rijeke ponovno su oštećeni na račun raznoraznih tajkuna. Poštenje, istina i borba protiv korupcije ne poznaju desno ili lijevo. Da je bilo koji drugi Obersnelov protukandidat prošao u drugi krug, bez obzira na ideološke razlike, ja bih mu još u izbornoj noći dao svoju podršku.


Ne dijelim građane


Za razliku od Obersnela, ja ne dijelim građane Rijeke na lijeve i desne, niti tako dijelim potencijalne koalicijske partnere. Moja istinska koalicija su građanke i građani Rijeke koji su nezadovoljni SDP-ovom vlašću, moja koalicija su sve one nezaposlene Riječanke i Riječani koji se u ovom gradu bez stranačke iskaznice gotovo pa i ne mogu zaposliti, poručio je Burić, dodavši da računa na glasove poduzetnika koji u Rijeci ne mogu profitabilno raditi jer javni natječaji ukazuju na pogodovanje, socijalno ugroženih za koje riječka vlast nije pokazala niti trunku brige i osjetljivosti, starih i nemoćnih kojima se nije pomagalo, mladih ljudi koji su prisiljeni u kolonama napuštati grad u potrazi za poslom, te svih građana koji se žele boriti protiv korupcije i pogodovanja riječkim tajkunima.