Druga strana incidenta u Kružnoj

Babić: Ozlijeđen sam pri privođenju, a djevojku i mene odveli su u lisicama

Ivor Balen

 Napali su nas s leđa i vikali »stani«. Nisu pokazali značku i mi smo se svi uplašili i reagirali instinktivno jer nismo ni znali da su policija. Tek kada su došli u odorama smo shvatili da su svi policajci, ispričao je napadnuti mladić



RIJEKA Nakon prosvjeda udruga Anonymous i Occupy Croatia održanih u petak poslijepodne u središtu Rijeke, u kojima je sudjelovalo stotinjak ljudi, privedeno je jedanaest osoba zbog kršenja javnog reda i mira. Nad tri osobe policija je primijenila prisilu, tijekom postupanja jednom policajcu je slomljen prst ruke, dok niti jedan prosvjednik nije ozlijeđen, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Veliku pažnju javnosti i gnjev prosvjednika izazvao je video snimak incidenta koji se odigrao u Kružnoj ulici, ispred ulaza u Palach, na kojem je snimljeno postupanje policije prema pojedinim prosvjednicima.


Kako kažu iz redova prosvjednika, dečko i djevojka sa snimke su Eugen Babić i Zorana Jančić. Razgovarali smo s Babićem koji je demantirao pojedine navode policije. 




– Ja sam ozlijeđen pri privođenju, prst mi je uganut i to su zabilježili u zapisnik liječnici koji su došli u policijsku postaju. Mali prst desne ruke mi je iskočio iz zgloba. Nadalje, i djevojku i mene su odveli u lisicama. Dakle, to su dvije laži – da ja nisam ozlijeđen i da nije bilo lisica. Napali su nas s leđa i vikali »stani«. Nisu pokazali značku i mi smo se svi uplašili i reagirali instinktivno jer nismo ni znali da su policija. Tek kada su došli u odorama smo shvatili da su svi policajci, ispričao je Babić.