Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
16. studenoga 2019.
Nominacija za Riječanku

Anja Zambelli Čolak nominirana za Veuve Clicquot poslovnu ženu godine

Anja Zambelli Čolak
Anja Zambelli Čolak
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2017. u 23:12 2017-09-15T23:12:00+02:00

Objavljene su finaliskinje svojevrsnog “Oscara” za žene poduzetnice - Veuve Clicquot te jedna od nominiranih i Riječanka Anja Zambelli Čolak. 
Veuve Clicquot se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta. Nagrada je osnovana 1972. u čast Madame Clicquot, izuzetne poslovne žene, Francuskinje koju je krasila hrabrost i istaknuti poduzetnički duh.
Nominirana Riječanka je inače poznata po mnogim dizajnerskim rješenjima za NK Rijeku i riječki Pik te za mnoge hrvatske brandove koji su se probili na međunardna tržišta poput Surf’n’Friesa, KISHA-e, Esense Mediterane itd.
Svoje znanje stekla je u Milanu gdje diplomirala dizajn na institutu Istituto Europeo di Design te je nakon studija stekla titulu Master of Business Design na Domus Academy.
Anjina djela objavljena su u svjetskim publikacijama poput “Packaging structure” te “Take me away please”. Zambelli Čolak vlastitu tvrtku osnovala je kratko po povratku iz Milana te je u poduzetništvu punih 10 godina. 
Osim, vlastite tvrtke suosnivač je i riječkog branda kišobrana KISHA, te volontira u riječkom Start upu pomažući mladim riječkim start upovima oko vizualnog identiteta. Također, vodi svoj modni blog “Under my lips” u kojem daje kritički osvrt na svjetsku modu. U privatnom životu je udana te majka četverogodišnje kćeri.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.