Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 3n
Sutra: 27° 31° 2
18. lipnja 2018.
Prosvjed

foto Otočani "plažom" na Markovom trgu protiv Zakona o koncesijama

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Objavljeno: 19. lipanj 2017. u 10:17 2017-06-19T10:17:00+02:00

Predstavnici Pokreta otoka traže da ih se uključi u donošenje odluka koji se tiču otoka i morske obale, te da se zakon o koncesijama, o čijem bi konačnom prijedlogu Sabor trebao odlučivati u ponedjeljak, vrati na javnu raspravu

U ponedjeljak od ranog jutra živo je i u Hrvatskom saboru i ispred – dok u saborskoj zgradi zasjeda Klub HDZ-a na koji je došao i premijer Andrej Plenković, ispred zgrade prosvjeduje inicijativa Pokret otoka i to protiv zakona o koncesijama.

Predstavnici Pokreta otoka traže da ih se uključi u donošenje odluka koji se tiču otoka i morske obale, te da se zakon o koncesijama, o čijem bi konačnom prijedlogu Sabor trebao odlučivati u ponedjeljak, vrati na javnu raspravu.

Saborskim zastupnicima dijele svoje zahtjeve i amandmane na spomenuti zakonski prijedlog, čijem se donošenju protive jer ga smatraju štetnim.

Ministar financija Zdravko Mariću čijem je resoru spomenuti zakon, u nedjelju je poručio da »apsolutno« nema potrebe za još jednu javnu raspravu, jer se zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi.

Naime, prvi nacrt zakona izrađen je još krajem 2015., u vrijeme tehničke vlade Zorana Milanovića, javna rasprava provedena je u veljači i ožujku 2016., potom su usuglašeni svi komentari, te je predloženi zakon poslan u Vladinu proceduru.

Stanka u Saboru

Tek što je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio da će se, ionako opširan saborski dnevni red, dopuniti sa 18 novih točaka, četiri kluba zastupnika zatražila su stanku kako bi mimo dnevnog reda govorili o temama koje drže bitnijima.

PXL_190617_17049370
Otočani prosvjeduju na Markovom trgu / Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

O predloženom zakonu o koncesijama, zbog kojega je ispred saborske zgrade prosvjedovao Pokret otoka koji se protivi njegovu donošenju, žele govoriti klubovi oporbenog Mosta i vladajućeg HDZ-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka