Gostovanje

Regija Kvarner se prezentirala u Beogradu

Portal Novilist.hr

Foto TZ Kvarnera

Foto TZ Kvarnera



BEOGRAD Nakon vrlo intezivnih i uspješno odrađenih nastupa i predstavljanja Turističke zajednice Kvarnera koja su od početka 2019. godine odrađivana na emitivnim tržištima, regija Kvarner nastavlja s promotivnim aktivnostima koje ciljaju nama, geografski gledano, najbliža tržišta.


Turistička zajednica Kvarnera tako je priredila posebnu prezentaciju za srpske novinare i partnere u Beogradu. Jednodnevna prezentacija koja se odvijala tijekom ovog četvrtka, 30.05.2019. godine, obuhvaćala je cijeli niz aktivnosti: od gostovanja direktorice dr.sc. Irene Peršić Živadinov i chefova Nenada Kukurina, Dražena Lesice i Davora Andrica u emisiji “Jutarnji program” javne TV RTS Srbija, do press konferencije namijenjene novinarima te večernje gastro prezentacije koja je upriličena u hotelu Falkensteiner Belgrade u suradnji s 3 Kvarner Gourmet restorana: restoran Rivica iz Njivica, restoran i Boutique hotel Kukuriku s Kastva i restoran i hotel Villa Barbat iz Raba.  Regija Kvarner u Beogradu predstavila je turističku ponudu čitave regije, s posebnim naglaskom na našu bogatu i svjetski priznatu gastronomsku i eno ponudu, zatim na široki spektar ponude na području zdravstvenog turizma i wellness-a te dodatno na EU projekte “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” i “Claustra+” kroz koje, zajedno s nizom partnera, aktivno radimo na očuvanju, promociji i podizanju svjesti o potrebi zaštite bogatog kulturnog nasljeđa Kvarnera.


Ovo predstavljanje u Beogradu bila je izvrsna prilika da se gostima iz Srbije prezentira regija kao privlačna i lako dostupna destinacija za vikend putovanja tijekom posezone ili najbliža morska destinacija za ljetni godišnji odmor. S obzirom na to i da od lipnja ove godine nacionalni avio prijevoznik Air Serbia kreće i s direktnim letovima iz Beograda na Zračnu luku Rijeka, Kvarner postaje srpskim gostima još i bliži.


– Zahvaljujući blizini i odličnoj cestovnoj povezanosti te direktnom avio linijom koja kreće tijekom mjeseca lipnja iz Beograda na Zračnu luku Rijeka, vjerujemo da ćemo i u ovoj turističkoj godini nastaviti s ostvarivanjem dobrih rezultata sa srpskog tržišta. Gosti iz Srbije, prema ostvarenim noćenjima, najviše borave na otoku Krku, Crikveničko-vinodolskoj rivijeri te na Opatijskoj rivijeri. Tako su na području otoka Krka gosti iz Srbije u posljednje 3 godine ostvarili čak 86% više noćenja, na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri 26% više a na Opatijskoj rivijeri 24% više noćenja.




Veliku pomoć u organizaciji ovakvog gostovanja u Beogradu, dobili smo i od Turističke organizacije Beograda (njihova gradska turistička zajednica) s kojom već duži niz godina imamo odličnu suradnju i njegujemo dobre odnose.


Prezentacije odrađene na ovaj način i za ciljanu stručnu publiku, uvijek izazovu veliki interes novinara i partnera, a s obzirom na brzinu objava današnjih medija ovakva promocija ima nemjerljiv turistički utjecaj, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.


Uz to, da nas gosti iz Srbije rado posjećuju pokazuju nam i fantastične brojke: u zadnje dvije godine bilježimo poraste u ostvarenim noćenjima, i to za 25% više u 2018. godini i čak 44% više nego u 2016. godini. Prezentacija u Beogradu je trajala tijekom cijelog dana, te je bila namijenjena različitom profilu tržišnih niša. Tako je u ranim popodnevnim satima tema susreta s oko 50-tak novinara, predstavnika najjačih medijskih kuća Srbije, bila stručna prezentacija novosti na Kvarneru, s naglaskom na vrhunsku gastronomiju, zdravstveni turizam, smještaj u hotelima te predstavljanje EU projekata “Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana” i “Claustra+”. Osim toga, novinarima su najavljeni programi i atrakcije u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Večernje druženje za oko 100-tinjak uzvanika iz turističkog sektora, odvijalo se u pratnji vrhunske kvarnerske gastronomije koju su prezentirali chefovi Igor Eržen i Dražen Lesica iz čuvenog restorana Rivica iz Njivica na otoku Krku, chef Nenad Kukurin iz restorana i boutique hotela Kukuriku iz Kastva te chefova Davora Andrića i Brune Paljine iz restorana i hotela Villa Barbat iz Raba.


U Beograd su donijeli najfinija kvarnerska jela, žlahtinu Gospoja iz Vrbnika, pjenušac San Marino iz vinarije Pavlomir i nagrađivana maslinova ulja – Ulika iz Punta i Jandraš i Andrija iz Raba – ali i jedinstvene kvarnerske slastice: tortu Krčka kneginja i rabska tortu. Prostor hotela Falkensteiner Belgrade tijekom večeri ispunili su zvuci pjesme s Kvarnera, a svim uzvanicima uručene su i poklon vrećice s brošurama i simboličnim kvarnerskim poklonima – poput mirisne vrećice lavande i smokvenjaka.