Najveća istarska investicija u turizmu

Novi Maistrin hotel Amarin broji dane do otvaranja: Rovinjski Disneyland postaje novi obiteljski hit

Nina Orlović Radić

U hotelu Amarin sve podređeno razonodi najmlađih i opuštanju odraslih  / Foto M. Mijošek

U hotelu Amarin sve podređeno razonodi najmlađih i opuštanju odraslih / Foto M. Mijošek

Hotel Amarin najveća je ovogodišnja istarska investicija u turizam. Hotel se otvara 18. kolovoza, a prvi gosti dolaze iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske. Već prvog vikenda rada, u objektu kategorije četiri zvjezdice planirano je oko 750 noćenja



ROVINJ – Posljednji u nizu Maistrinih hotela Amarin bit će otvoren 18. kolovoza. Ovu informaciju potvrdila nam je Vanja Mohorović, stručna suradnica u Maistrinom marketingu, podsjetivši pritom i kako je riječ je o najvećoj ovogodišnjoj istarskoj investiciji u turizam, ali i jednoj od najvećih u Hrvatskoj. Prvi gosti obiteljskog hotela, u kojem je sve podređeno najmlađima i razonodi, kao i opuštanju odraslih, stižu iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske.


Hotelijersko-ugostiteljska kuća Maistra time je ispunila obećanje i unatoč kratkom vremenu – a danima se na televiziji pričalo i o kroničnom manjku građevinaca diljem zemlje – uspjela ispuniti zacrtane rokove. Naime, nakon jedanaest mjeseci od početka radova Maistra će u jeku turističke sezone otvorit svoj destinacijski hit – novi, obiteljski Disneyland.


Atraktivni gradić


Podsjećamo, početak gradnje startao je prošlog rujna, a radovi su započeli rušenjem starog hotela Valdaliso.




– Izgradnjom novog objekta, na kojemu je svakodnevno radilo i do 900 ljudi, turistički Rovinj je u sezoni koja će po svemu sudeći oboriti sve dosadašnje rekorde u broju i noćenjima gostiju, dobiti novih 280 smještajnih jedinica i mogućnost ugošćavanja 560 gostiju, koji će birati između soba veličine od 28 do 47 četvornih metara. Tu valja dodati i da je većina soba obiteljskih, koje se sastoje od dvije prostorije (odrasli i djeca) i koje su međusobno povezane vratima, što dopušta privatnost i onih mlađih, ali i starijih gostiju – kaže nam Mohorović.


Osim što hotel raspolaže velikim brojem igraonica podijeljenih po godištima i različitog sadržaja, unutrašnji bazen, kao i wellnes, priča su za sebe. Boje, krugovi i razigranost čitavog Amarina drugačiji su od do sad viđenog i jasno je uočljivo da su arhitekti i dizajneri dali mašti na volju, jer novi klinci već sutra su budući i zadovoljni gosti.



Takozvanim »softy« otvorenjem Amarina priča o turističkim investicijama Maistre ni izdaleka nije gotova. Već ovog listopada kreće se i s rušenjem starog i izgradnjom novog hotela Park, uz koji će se i ACI modernizirati, te novoizgrađenim sadržajima obogatiti svoju marinu. Podsjetimo i na cifru od 1,6 milijardi kuna koju će Maistra do 2018. godine uložiti u svoje objekte, ne bi li s novoizgrađenim nastavila s gradnjom i osiguravanjem luksuznih objekata – redom kategorizacije četiri i pet zvjezdica.



Puno je detalja, afirmativnih poruka, putokaza. Jednostavno, pravi mali-veliki raj za djecu, bilo da se igraju u unutrašnjosti objekta ili vanjskim površinama, koje se protežu na ukupno 22 tisuće četvornih metara. Dakle, uz razne tipove unutrašnjih igrališta i igraonica, zeleno i vanjsko okruženje nudi i mini adrenalinski park, velik broj rekreativnih staza kroz šumu, četiri ugostiteljska objekta s posebnim menijima za djecu, a ono što će sigurno oduševit sve – i djecu i odrasle koji su duhom djeca – je »prljaonica« – prostor u kojem će se bez grižnje savjesti i upletanja roditelja igrati svim onim stvarima koje prljaju ruke i odjeću.


Nakon toga, slijedi im tuš – nalik vatrogasnom crijevu. Slična stvar je i s »tepih/ležećom« čekaonicom tik do recepcije, a koja podsjeća na veliko, udobno i mekano plavetnilo. Dakako, za sve te »otkačenosti« krivi su domišljati autori.


Zdravije je stubama


– Valja istaknuti i da su na projektima interijera angažirani brojni stručnjaci. Primjera radi, spomenut ću Studio UP koji je, ponavljam, surađivao i s drugim kvalitetnim i specijaliziranim timovima, recimo Numer for Use. Rezultat te suradnje upravo je instalacija u lobbyju hotela (plava soba) koje je uz zabavu za najmlađe, idealna prostorija za prihvat djece dok njihovi roditelji obavljaju formalnosti na recepciji – kaže Vanja Mohorović.


Bez stručne pomoći i sami smo se oduševili sobnim zidovima s okruglim rupicama u koje se može umetati nešto nalik na obojene čepove i pritom stvarati vlastitu sliku, boje i oblike. Dakle, svaki se gost, s naglaskom na djecu, može poigrati izgledom zidova svoje sobe i motiva koje će gledati i stvarati dok u njoj boravi. Slično oduševljenje izazvale su prometno-informacijsko-ekološko-zdravstvene poruke postavljene na zidovima holova, ispred igraonica, vratima prostorija. Recimo, simpatičan naziv na stepenicama koje vode prema četvrtom katu i koje se nalaze do lifta, glasi »zdravije je stubama«, ili još bolji na ulazu u ranije spomenutu igraonicu-prljaonicu »dosadno je biti čist«.


Vrijednost investicije, a riječ je o prvom pravom obiteljskom hotelu u kojem je velik dio prostora i sadržaja posvećen upravo djeci različitih uzrasta, iznosi 300 milijuna kuna. No, u Maistri očekuju da će već prvog vikenda rada ostvariti 750 noćenja i po onoj »dobar glas daleko se čuju« imati konstantnu popunjenost. Valja također istaknuti i da su Amarin gradili djelatnici Kamgrada iz Zagreba i to prema projektu Studia UP, ali i brojnih timova suradnika.