Ministar tvrdi da u SDP-u nema sukoba

Željko Jovanović neće podnijeti ostavku

Tihana Tomičić

Ako sam u nekom trenutku malodušja i pomislio na ostavku, sada sam jače nego ikada prije spreman još čvršće nastaviti  provedbu svog plana za osiguravanje više reda i rada u resoru obrazovanja , znanosti i sporta! Sve lobije kojima to ne odgovara, i koji priželjkuju moj odlazak, morat ću razočarati!, rekao je Jovanović



RIJEKA Ministar obrazovanja Željko Jovanović neće dati ostavku, unatoč tome što je doživio težak udar kad je premijer Zoran Milanović u srijedu odlučio povući njegov Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz saborske procedure.


Zakon je povukao zbog prijepora u akademskoj zajednici, ali i u samom SDP-u gdje su potpredsjednik Vlade Branko Grčić i zastupnik te bivši ministar znanosti Gvozden Flego bili protiv predloženih rješenja.


Jovanović ih je zbog toga u medijima nazvao uskogrudnima i taštima, te je na kraju presjekao Milanović čim je došao iz SAD-a. No, ostavke ministra školstva ipak nema.




– Prije povlačenja zakona iz saborske procedure razgovarao sam s premijerom i zajednički smo se dogovorili da je potrebno odraditi još jednu rundu konzultacija kako bi u sabor već u prvom čitanja zakon došao bez ijednog spornog detalja. Prema tome, nikakvih sukoba u SDP-u nema. Postoji samo konstruktivna rasprava o mogućim rješenjima  – izjavioi nam je  Jovanović.


– Ako sam u nekom trenutku malodušja i pomislio na ostavku, sada sam jače nego ikada prije spreman još čvršće nastaviti  provedbu svog plana za osiguravanje više reda i rada u resoru obrazovanja , znanosti i sporta! Sve lobije kojima to ne odgovara, i koji priželjkuju moj odlazak, morat ću razočarati! Upravo ti kojima promjene smetaju žele potaknuti moj odlazak kako se promjene ne bi dogodile. Ali, evo, neću im priuštiti to zadovoljstvo – kaže Jovanović.