Ministasrtvo financija

Zdravko Marić o spornim mailovima: ‘Ja sam na sastancima oko Agrokora sudjelovao na samom pocetku, vrlo brzo sam se izuzeo’

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

'Ja sam na samom početku kad su se događale stvari bio malim dijelom i vrlo brzo sam se isključio iz komunikacije, pa nemam nikakve komunikacije niti saznanja oko toga', rekao je Marić za N1 govoreći o tome je li on sudjelovao u prepisci



Ministar financija nalazi se u Jordanu gdje prisustvje godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ondje je s njim razgovarao Tihomir Ladišić s televizije N1 koji ga je zatražio komentar mail prepiske s tvorcima Agrokora, a u kojima se spominje i on sam.


“Ja sam samo kratko uspio vidjeti tu vijest, ne bih ništa komentirao oko toga vezano za te mailove niti mogu ništa više reći oko toga. Nedavno sam bio na Povjerenstvu za sukob interesa i za mene je ta priča dobrim dijelom završena”, rekao je Marić za televiziju N1.Nisam pravnik, znam za sebe osobno, nikad nikome ne otkrivam niti sam ikome dao informacije. Na Povjerenstvu sam morao iznositi određene detalje s jednog sastanka užeg državnog vrha, ali mimo toga, ja nikad nikome ne otkrivam bilo kakve detalje. O ovome ostalom nemam nikakvih komentara’, rekao je Marić odgovarajući na pitanje o tome jesu li vlasnici i predsjednici privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda sudjelovali u pripremi lex Agrokora imali povlaštene informacije.


‘Ja sam na samom početku kad su se događale stvari bio malim dijelom i vrlo brzo sam se isključio iz komunikacije, pa nemam nikakve komunikacije niti saznanja oko toga’, rekao je Marić za N1 govoreći o tome je li on sudjelovao u prepisci.


Treba li o ovome otvoriti punu istragu, upitan je Marić. ‘Nije na meni da o tome odlučujem’, kazao je.


Podsjetimo, portal Index danas je objavio mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz koje se vidi da su vlasnici i predsjednici privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda sudjelovali u pripremi lex Agrokora.