Kriza u državnoj agenciji

Zaposlenici Hine traže ostavke vodstva

Vesna Roller

Predsjednik Upravnog vijeća dr. Damir Boras najavio je mogućnost da svoje  mandate daju na raspolaganje kad Sabor donese negativno mišljenje, kakvo je već dala i Vlada



ZAGREB  Vodstvo Hine, državne izvještajne agencije, koja godinama gomila gubitke i gubi pretplatnike, ne namjerava još odstupiti sa svojih funkcija, iako je nova vlada njihovom radu dala negativnu ocjenu, a njihove ostavke javno su u petak zatražili i Hinini zaposlenici.


»Tražimo ostavke Uprave i Upravnog vijeća zato što Hina već četiri godine posluje s gubicima i gubi na utjecaju i ugledu. Zbog nesposobnosti poslovodstva, radnicima su već u tri navrata smanjene plaće, a najavljuje se i daljnje smanjenje. Očito je da ovo poslovodstvo nema viziju kako izvući Hinu iz financijske i kreativne krize«, rekla nam je predsjednica Radničkog vijeća Hine, Slavica Cvitanić.


»Kad Sabor donese negativno mišljenje, lako je moguće da svi damo svoje mandate na raspolaganje«, rekao nam je dr. Damir Boras, predsjednik Upravnog vijeće Hine i dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu.