Dinamov savjetnik

ZDRAVKO MAMIĆ Ne prljajte ime Luke Modrića, “Naš Hajduk” se ponaša kao Cosa nostra

P. N.

Foto: D. LOVROVIĆ

Foto: D. LOVROVIĆ



Savjetnik Dinama, Zdravko Mamić, u zagrebačkom hotelu Sheraton održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo tijek suđenja u Osijeku, napade na njega i Luku Modriću i stiuaciju u društvu.


Mamić se nakon svog izlaganja obrušio na novinare i zaprijetio im tužbama, prenosi N1.


“Nikad nisam tužio niti jednog novinara, a vi mene jeste. Kasirali ste me, a nikada mi nitko nije presudio protiv mene, sam jedanaput. Svi drugi su od mene uzeli lovu, toliko vam je do časti dok ne čujete šuštanje eura. Za svaku klevetu koju čujem od sada, bit ćete tuženi, odvjetnički ured je dobio nalog da sve prati i čita.”




“Rekli su da šutim, da ništa ne govorim. Ja sam prihvatio, jer sam bio poljuljan, ali ja znam više od njih svih zajedno. Pokušat ću vam danas prezentirati moju istinu i moje poglede na neke događaje, iako bi za druženje s vama trebalo danima da ja vama pričam, vi mene pitate i da se onda možda eventualno razumijemo”, počeo je Mamić svoje obraćanje.


“Ja se ne sjećam nijednog primjera otkad je hrvatska država stvorena da je nad jednom obitelji izvršen takav pogrom, takav mobing, koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri, kao nad obitelji Mamić.


Nema pravne formule, nema pravne mogućnosti, nema životne mogućnosti koja nije upotrijebljena niti sredstva institucionalna i vaninstitucionalna da se moju obitelj uništi i da se uništi naš Dinamo. Ne biraju se sredstva”, rekao je Mamić.


O suđenju u Osijeku je rekao:


“Sudi se meni u Osijeku. Naravno, to je nezakonito. Suđenje nije zasnovano na zakonu i Ustavu RH. Ja živim u Zagrebu. Ako poznajem jednog ili dva suca kaznenoga na Županijskom sudu u Zagrebu, što je s onih 19 čestitih sudaca na Županijskom sudu u Zagrebu?


Ja sam u Osijeku, jer oni koji mene tuže znaju da nisam kriv. Formira se u Osijeku optužno vijeće, a tamo bivši predsjednik Županijskog suda u Osijeku, Ninoslav Ljubojević, čovjek čiji sam ja transfer ugovora potpisivao 50 – 50 s njegovim sinom. Taj čovjek mi je bio u optužnom vijeću o kojem treba odlučiti da se meni treba suditi”, rekao je Mamić.


O Luki Modriću je rekao:


Pogledajte kako izgleda file o Luki Modriću. Radi se o 19 različitih dokumenata. Ovdje je potpisano šest aneksa i nekoliko sporazuma. Luka Modrić, pa bili ste u sudnici i vi, ima jako dobro pamćenje! Modrić se u jednom trenutku nije mogao sjetiti svoja debija. Ma tko se od nas u svakom trenutku može sjetiti svakog trenutka? Modrić pleše po stadionima svijeta i proslavlja svoje ime. Ime svog Obrovca iz kojeg je morao bježati glavom bez obzira gdje su mu zaklali vlastita djeda na vratima njegove kuće.


Ne prljajte ime Luke Modrića Bando! Bio je u izbjeglištvu s obitelji. Uzeo sam ga na zamolbu pok. Tome Bašića.


U Zagrebu sam se brinuo o njemu, bio mu tata i mama. Učio sam ga kako se sjedi, kako se govori, hrani i oblači. Učio sam ga engleski. Ulagao sam u njegov razvoj. Tko je tada s 14 godina znao što će biti Modrić.


Uzeo sam ga iz milosti jer bio je izbjeglica. Potpisali smo tada građanski ugovor s reguliranim pravima. To sam napravio s još 100 drugih igrača. Ostali nisu postali igrači. Potrošio sam milijune maraka. To nikog ne zanima. Ali vas sve proganja što je Modrić platio porez na svoj prihod i podijelio novac nama. Pa koga to brige? Ako je to jedini primjer da je itko ikad platio na taj novac porez. Zašto je to krimen?


Mamić se osvrnuo i na djelovanje Udruge Naš Hajduk:


 – Mene to ime podsjeća na onu talijansku Cosa nostra što je u prijevodu naša stvar. Naj Hajduk je uzeo sebi za pravo da simbol Hrvata, Dalmacije, hrvatske dijaspore.. otmu u svoje ruke i da teroriziraju cijelu Hrvatsku. Jer ti Mamiću kad dođeš u Stobreč na ručak mi ćemo te prebit, kad dođeš na Prekršajni sud u Splitu mi ćemo te pokušat likvidirati, kad kreneš prema Splitu dobit ćeš batina jer u Split ti ne možeš, ti Janice nećeš hodati Hrvatskom ako nećeš služiti interesima Našeg Hajduka. Vi, hrvatski Sabor, izglasat ćete zakon o sport nezakonito i nelegalno, protivno svemu, jer tamo mi kažemo, Vi ćete na Banovini izglasat kredit za Hajduk, Vi reprezentacijo nećete igrati u srcu Splita, mi ćemo nacrtati svastiku, Mi ćemo doć u Milano i prekinut utakmicu da se reprezentacija ne bi plasirala na prvenstvo…. Mi…To je Cosa Nostra i to je Naša stvari. Mi ćemo zaustavit promet na naplatnim kućicama i iziritirat promet kovanicama jer mi smo gospodari Hrvatske. Opasna grupa ljudi razara tkivo hrvatskog čovjeka.


Do prije 10 godina, kad sam dolazio u bijeli salon Hajduka, stajao sam mirno i ukočio se dok sam gledao sve legende Hajduka. Hajduk se voli srcem. Da se barem tako voli Dinamo. Ali Hajduk nisu orjunaši okupljeni u udruzi Naš Hajduk. AL ta Udruga će itekako doći glave, Hrvatska će platiti njoj. A onda će naša politika, sotonizirajući sve, gurati Hrvata na Hrvata ne bi li dobili jeftine političke poene i koji glas. I zato im ja smetam. I nikad neće biti mira dok Dinamo ne poklekne, valjda, prenose Sportske novosti.


Ispričao se odvjetnicima


Deset godina sam kućni prijatelj s damom odvjetnicom Jadrankom Sloković. Dolazio sam im u kuću u bilo koje doba i kad sam htio. Dvije godine su sa mnom patili i krvarili. Žao mi je što smo se ovako rastali. Ispričavam im se svima. Jadranka je uz mene bila u dobru i zlu, ali napravila mi je ogromna šteta jer se tu srijedu nije odvilo svjedočenje obitelji Lovren i što nismo mogli poentirati do kraja. Kad budem oslobođen u Osijeku, ja ću tu slobodu pokloniti Sloković i Prodanoviću, rekao je Mamić.