Trebaju pozornicu

Vukšić, Linić i Hodžić osnovali Klub nezavisnih zastupnika u Saboru

Hina

Komentirajući suradnju s Linićem koji je zagovarao rasprodaju Croatia osiguranja i monetizaciju autocesta, dok je on bio protiv, Vukšić je rekao da obojica i dalje stoje na istim stajalištima



ZAGREB  Nezavisni saborski zastupnici Slavko Linić, Branko Vukšić i Nedžad Hodžić, zastupnik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske, osnovali su danas Klub nezavisnih zastupnika u Hrvatskom saboru.


O osnivanju zajedničkog kluba, kako navode u priopćenju, izvjestili su i predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leku.


»Ja više nisam član Hrvatskih laburista, zatražio sam ispisnicu i predsjednik sam novog saborskog Kluba koji danas počinje aktivno s radom«, izjavio je Vukšić novinarima, najavivši skoro brojčano proširenje Kluba, ali ne s »nekima s kaznenom prijavom«.




Komentirajući suradnju sa Slavkom Linićem koji je zagovarao rasprodaju Croatia osiguranja i monetizaciju autocesta, dok je on bio protiv, Vukšić je rekao da obojica i dalje stoje na istim stajalištima; no, dodao je kako će dokazati da se može biti u istom klubu, a pri tome različito misliti.


»Obojica smo svjetonazorski ljevičari kao i gospodin Hodžić te mislim da ćemo nekad govoriti po pola vremena u ime Kluba i govoriti različito«, objasnio je bivši Laburist Vukšić.


Prvi potezi Kluba su, kaže, raspravljati i biti glasan.


»Jedna od važnih stvari je prijedlog kako osoviti na noge javna poduzeća te reforma lokalne samouprave, što sam radio za Laburiste preko ljeta, a sada ću ga pretočiti ili u zakon ili u saborsku inicijativu«, najavio je.


Na upit je li suradnja tehničke naravi ili političke, Vukšić je uzvratio kako im treba »pozornica s koje mogu govoriti«, a to je Hrvatski sabor.


»Sva trojica pripadamo ljevici, no ne slažemo se oko nekih stvari kao što je primjerice privatizacija«, pojasnio je.