Odlazak savjetničkog "senatora"

Vladimir Šeks više nije savjetnik Kolinde Grabar Kitarović

Portal Novilist.hr

Vladimir Šeks

Vladimir Šeks

Još uvijek nema objašnjenja zaašto je došlo do smjene, ali se nagađa kako ima veze s pomilovanjima



Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović razrješila je dužnosti vlastitog savjetnika Vladimira Šeksa. Jedan od najdugovječnijih političara u Hrvatskoj tako je nakon micanja iz zakonodavnih tjela konačno u političkoj mirovini.


Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja, stoji u priopćenju Ureda predsjednice RH.


Politickim kuloarima kruži razmišljanje kako je razlog tome skandal oko pomilovanja. Naime, predsjednica je svojim ukazom pomilovala i Vanju Goldbergera, koji je u prošlosti bio Šeksov predstojnik ureda predsjednika Sabora, kao i savjetnik. Goldberger je u zatvoru služio kaznu zbog presude za narkotike te posjedovanje oružja. Dio medija navodi i kako je sam Šeks zatražio razrješenje, takoder zbog uloge u  pomilovanju Goldbergera.