Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Nova komplikacija

Vlada će se ipak ograditi od dijela odredbi Istanbulske konvencije? Ministrica Murganić tvrdi da će "biti u skladu s Ustavom"

Nada Murganić i Dražen Bošnjaković, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Nada Murganić i Dražen Bošnjaković, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2018. u 13:47 2018-03-08T13:47:00+01:00

Ministrica je samo kazala da će se iskoristiti činjenica da su dozvoljene određene ograde i da će na sljedećoj sjednici Vlade biti jasno na što se točno odnose

ZAGREB Ministrica Nada Murganić najavila je da bi Vlada prilikom slanja Istanbulske konvencije na ratifikaciju u Sabor mogla iskoristiti mogućnost "ograde", ali nije prezicirala na koje će se to točno odredbe odnositi niti na koji će to način biti učinjeno.

Ministrica je samo kazala da će se iskoristiti činjenica da su dozvoljene određene ograde i da će na sljedećoj sjednici Vlade biti jasno na što se točno odnose te da će se pripaziti da se poštuje sve ono što je propisao hrvatski Ustav.

Na pitanje je li o tom "dodatku" konzulitari koalcijski partneri, poglavito HNS, ministrica je odgovorila da se to s njima usaglašava.

U Vladi su tako očito odlučilo u zakonu koji će ići u Sabor zadovoljiti i one kojima su neprihvatljivi određeni članci Konvencije posebice onima na desnom krilu HDZ-a i dijela njegovog koalicijskog partnera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.