Kratki izlet

Vlada će danas održati sjednicu u Sisku: Je li kampanja za lokalne izbore već počela?

Jagoda Marić

Na pitanje hoće li Vlada u sljedeća tri mjeseca nastaviti održavati sjednice po ostalim županijskim središtima, u Banskim dvorima kažu da će se tek vidjeti hoće li biti još koja sjednica izvan Zagreba



ZAGREB Vlada Andreja Plenkovića održat će danas svoju 22. sjednicu u Sisku i bit će to druga sjednica od početka mandata koja se održava izvan Zagreba. Vlada je uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara održala sjednicu u tom gradu, a u Banskim dvorima tvrde da sjednica u Sisku nema nikakve veze s time da se za tri mjeseca u Hrvatskoj održavaju lokalni izbori. Ističu da je premijer nakon preuzimanja dužnosti bio u posjetu svim hrvatskim županijama, te da je Vlada održala sastanak sa svim županima, što se u Hrvatskoj nije odavno dogodilo.


– Premijer je još u prosincu dužnosnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Sisku najavio održavanje sjednice u tom gradu, tako da ova sjednica nema nikakve veze s lokalnim izborima, kažu u Vladi.


Na pitanje hoće li Vlada u sljedeća tri mjeseca nastaviti održavati sjednice po ostalim županijskim središtima, u Banskim dvorima kažu da će se tek vidjeti hoće li biti još koja sjednica izvan Zagreba, ali da to sigurno neće imati veze s lokalnim izborima.




Sisak vodi SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je na toj dužnosti nakon prošlih izbora zamijenila HDZ-ovog Dinka Pintarića. Gradonačelnica je pozvana na sjednicu Vlade i tamo će dobiti priliku, kao i župan, iznijeti probleme koje ima njezin grad, a koji bi se lakše rješavali uz pomoć nacionalnih vlasti i javnih tvrtki.


Na pitanje je li Vlada odlučila održati sjednicu u Sisku zbog predstojećih izbora, Ikić Baniček kaže neka prosudimo sami, ali da je činjenica da su nakon premijera u posljednjih mjesec dana u posjetu bili i brojni ministri iz njegove Vlade.


– Nakon što ih na sjednici Vlade izvijestimo o tome koje probleme ima Sisak i kako se oni mogu riješiti uz pomoć državnih institucija pojedinih javnih poduzeća, teško će moći reći da nisu bili upoznati s time što treba napraviti, odgovara Ikić Baniček na naše pitanje kakve bi koristi za Sisak mogla imati sjednica Vlade u tom gradu.