Slučaj obiteljskog nasilja

Viši inspektor iz ministarstva završio u Remetincu. Na poslu je samo javio da je na godišnjem, a zatim na bolovanju

P. N.

Foto Marko PRPIĆ / PIXSELL

Foto Marko PRPIĆ / PIXSELL

Supruga ga je prijavila za nasilje nad njom i djecom, a policija ga je uhitila



Zbog obiteljskog nasilja pokrenut je kazneni postupak protiv bivšeg visokopozicioniranog službenika Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture R. K. Zanimljivo je da je ovaj djelatnik Ministarstva, kada je završio u istražnom zatvoru 26. rujna ove godine, uspio otvoriti godišnji odmor, piše Telegram.


U tome je mogao imati i pomoć svog odvjetnika, koji s okrivljenikovom punomoći može poslodavcu podnijeti zahtjev za otvaranje godišnjeg odmora.


Zbog višednevnog nepojavljivanja na poslu zato nije imao nikakve posljedice, niti se doznalo da je uhićen pod sumnjom za teško kazneno djelo, piše Telegram.


Ministarstvo: Ne znamo za ovaj kazneni postupak




Nakon što je nedavno pušten da se u nastavku procesa brani sa slobode, R. K. je odmah otvorio bolovanje. Na posao, doznajemo, još uvijek ne dolazi zbog zdravstvenih problema.


Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uvjeravaju nas kako zbog takve situacije nemaju razlog bilo što poduzeti protiv svog djelatnika. Uz to, tvrde kako nikakvu dokumentaciju o kaznenom postupku što se protiv njega vodi nisu dobili, piše Telegram.


Prvi je informaciju o uhićenju ovog zaposlenika Ministarstva, objavio tjednik 7Dnevno, a Telegram je dobio potvrdu da je R. K. doista prijavljen i pritvoren još u rujnu. Supruga ga je prijavila za obiteljsko nasilje nad njom i djecom, a tužiteljstvo je zatražilo da mu se odredi istražni zatvor.


Supruga ga nakon preljuba prijavila za nasilje


Županijski sud u Zagrebu donio je 26. rujna odluku kojom je R. K. poslan u Remetinec. Još mu je u dva navrata istražni zatvor produživan.


Iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu za Telegram je potvrđeno da je u postupku protiv njega sada već podignuta i optužnica, no još nema informacija je li ju Odjel za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu potvrdio.


Službene informacije o ovom slučaju iznimno su šture, a zbog zaštite obitelji prijavljenog djelatnika Ministarstva nismo u mogućnosti objaviti njegovo ime i prezime.


Ipak, neslužbeno doznajemo da su odnosi između njega i njegove supruge već duže vrijeme teško poremećeni. Par ima i troje djece. Supruga ga je, kako je sama izjavila tijekom ispitivanja, za nasilje odlučila prijaviti nakon što je doznala da ima ljubavnicu.


Njezinom iskazu istražitelji su povjerovali, te su pokrenuli postupak protiv R. K. koji više nije na rukovodećoj funkciji, no ostao je raditi u istom Sektoru kao viši inspektor.