Požurnica predsjednici

Vila Pongratz zjapi prazna: Sve manje strpljenja, Vlada traži odluku o preseljenju u Visoku

Dražen Ciglenečki

Foto D. Jelinek

Foto D. Jelinek

Ako ne namjerava otići s Pantovčaka, Vlada bi promijenila odluku i objekt u Visokoj  bismo vratili na upravljanje DUUDI-ju, kažu u Vladi



ZAGREB  U Banskim dvorima polako gube strpljenje zbog neodlučnosti predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u vezi s mogućim preseljenjem Ureda predsjednice u državnu rezidenciju u Visokoj ulici. Stoga bi u idućim danima ona mogla iz Vlade dobiti svojevrsnu požurnicu, kako bi se konačno izjasnila hoće li ostati na Pantovčaku ili će, pak, prihvatiti Vilu Pongratz, koju je sama tražila i nakon što je pobijedila na predsjedničkim izborima.


– Mi smo tu odluku donijeli, uvažavajući želje novoizabrane predsjednice, ali nije problem niti ako se ona u međuvremenu predomislila. Ključno je da nas predsjednica mora obavijesti seli li u Visoku ili ne.


Vrlo jednostavno. Ako ne namjerava otići s Pantovčaka, u tom bi slučaju Vlada promijenila odluku i objekt u Visokoj ponovno bismo vratili na upravljanje DUUDI-ju. Nama je to važno, jer ako za ugošćivanje stranih državnika nemamo na raspolaganju Vilu Pongratz, onda moramo potražiti drugu soluciju, objasnio nam je jedan vladin dužnosnik posljedice pat pozicije oko Visoke. 


Opširnije u tiskanom izdanju