Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Izvanredna sjednica

Vijeće Muzičke akademije protiv svog dekana: Ne žele da se počasni doktorat dodijeli Bandiću

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Photo: Borna Filic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 15:30 2019-04-02T15:30:17+02:00

Dekan Cikojević nakon sjednice u utorak nije bio dostupan za medijske izjave

ZAGREB Vijeće Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednoj sjednici u utorak je donijelo odluku da se ne podržava prijedlog dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, potvrđeno je Hini.

Izvanredna sjednica Vijeća Muzičke akademije započela je danas u 12 sati, a njegovi su članovi donijeli odluku da se protive dodjeli počasnog doktora Milanu Bandiću.

»Većinom glasova Vijeća akademije nije podržan Prijedlog za dodjelu počasnog doktorata gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću«, potvrđeno je Hini iz Ureda dekana Muzičke akademije.
Postupak dodjele počasnog doktorata Bandiću pokrenuo je upravo dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević, koji je rekao da je to učinio kao član sveučilišne zajednice.

Unatoč tomu, dekan Cikojević nakon sjednice u utorak nije bio dostupan za medijske izjave.

Današnjom odlukom ukupno je šest sastavnica Sveučilišta u Zagrebu iskazalo neslaganje s ovakvim prijedlogom. Do sada su to učinili Filozofski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Pravni fakultet, Arhitektonski fakultet te Fakultet političkih znanosti, a prema pisanju medija o tome bi sljedeći tjedan trebalo odlučivati i članovi Vijeća akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu