Postaju pokretljiviji

Velikogorički policajci kreću u akciju na biciklima

Hina

To ekološko prometalo policajci će koristiti za redovite ophodnje te kontrolu i regulaciju prometa, a najveća prednost takvih ophodnji, smatraju u policiji, je u njihovoj pokretljivosti i mogućnosti patroliranja i interveniranja na mjestima nepristupačnim za vozila



ZAGREB Velikogorički policajci ubuduće će u redovite ophodnje, kontrole i regulaciju prometa kretati na biciklima, što bi trebalo doprinijeti njihovoj većoj prisutnosti na terenu i izravnijem kontaktu s građanima.


Pilot projekt biciklističke ophodnje na velikogoričkom području jutros je u Velikoj Gorici, prije početka sportskog događaja »3. Tour de Tur 2014«, predstavio načelnik zagrebačke policije Goran Burušić.


Bicikli, koji je nabavio Grad Velika Gorica, dokaz su nastavka uspješne suradnje između Velikogoričana i zagrebačke policije na projektima prevencije, izvijestila je policija. To će, smatraju, imati dodatni preventivni učinak u sprečavanju prekršaja i kaznenih djela, a ujedno i ojačati povjerenje i subjektivni osjećaj sigurnosti kod građana.




Javnosti su predstavljeni i kontakt-policajci koji će svoj posao obavljati na biciklima na otprilike 150 kilometara izgrađenih biciklističkih staza, koje Velikogoričani svakodnevno koriste.


To ekološko prometalo policajci će koristiti za redovite ophodnje te kontrolu i regulaciju prometa, a najveća prednost takvih ophodnji, smatraju u policiji, je u njihovoj pokretljivosti i mogućnosti patroliranja i interveniranja na mjestima nepristupačnim za vozila. Osim toga, biciklističke ophodnje doprinijet će većoj prisutnosti policajaca na terenu i omogućiti neposredniji kontakt s građanima.


Sportski događaj »3. Tour de Tur 2014« organiziran je u povodu Dana planeta Zemlje. Barušić je izjavio da zagrebačka policija podržava projekte kojima se promiču biciklizam, zdrav način života i očuvanje okoliša te zajedno s velikogoričkim gradonačelnikom najmlađim sudionicima podijelio zaštitne kacige.