Priznanje

USKOK-ovoj tužiteljici Tamari Laptoš nagrada “Tužitelj godine”

Sergej Abramov

Tamara Laptoš je prva zamjenica ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana, a javnosti je najpoznatija kao tužiteljica u procesu za aferu Spice



ZAGREB USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš dobila je jučer u Seulu nagradu »Tužitelja godine« koju dodjeljuje Međunarodno udruženje tužitelja.


Takva nagrada ove je godine dodijeljena prvi put, a kako se navodi u priopćenju DORH-a i USKOK-a, svrha joj je prepoznavanje napora u radu tužitelja koji su pokazali izvanredne rezultate u međunarodnoj borbi protiv kriminala.


Tamara Laptoš je prva zamjenica ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana, a javnosti je najpoznatija kao tužiteljica u procesu za aferu Spice.




Riječ je o predmetu u kojem USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića, te poslovne ljude iz Koprivnice, Varaždina i Splita da su oštetili Podravku za više od 400 milijuna kuna. 


Kao zamjenica ravnatelja USKOK-a, Tamara Laptoš surađuje i na drugim uskočkim predmetima, primjerice, na istrazi u kojoj su Iinin bivši izvršni direktor Bojan Milković i Croscov inženjer Tomislav Pacak optuženi za primanje mita od Croscovih kooperanata.