Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
26. veljače 2020.
Paraobavještajno podzemlje

U Vladi ogorčeni montažama Tolušića: 'To je perfidno i podmuklo, očekujemo hitnu istragu'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2019. u 12:26 2019-01-22T12:26:19+01:00

Tjednik Nacional objavio je naslovnicu s fotografijama i člankom pod naslovom »Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića«. Time se, pišu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede

Vlada je u utorak objavljene fotografije potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional osudila kao perfidne i protuzakonite krivotvorine, ustvrdivši da za cilj imaju kompromitirati najviše državne dužnosnike, a od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekuju da se taj slučaj istraži i pronađu počinitelji »još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka«.

Tjednik Nacional objavio je naslovnicu s fotografijama i člankom pod naslovom »Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića«. Time se, pišu, htjelo politički uništiti potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede.

Nacional je sporne fotografije, kako tvrde, dobio od anonimnog izvora. Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu čije se lice ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain.

Do fotografija je u međuvremenu došla i SOA koja je ustanovila da je riječ o montaži, piše tjednik.

»Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike«, stoji u priopćenju Vlade.

»Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju«, navodi Vlada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.