Dva brata - dva mišljenja

Tuđmanov sin danas na Mirogoju otišao i korak dalje: ‘Zašto mislite da Škoro nije kandidat HDZ-a?’

P. N.

Ilustracija Robert Anić / PIXSELL

Ilustracija Robert Anić / PIXSELL

Što moj brat misli, iskreno rečeno ne znam. Svatko od nas ima slobodu mišljenja. To morate njega pitati. A ovo što gospodin Plenković vodi, to je jedna politika koju svatko od nas može naći zamjerke, ali nitko dosad nije predložio bolju, rekao je Miroslav Tuđman



Dan nakon što je bio na predizbornom skupu Miroslava Škore, Stjepan Tuđman danas je otišao i korak dalje. Na Mirogoj, povodom 20. obljetnice smrti svojeg oca Franje Tuđmana, nije stigao zajedno s delegacijom HDZ-a.


Novinari su ga pitali zašto na predstojećim predsjedničkim izborima ne podržava kandidatkinju Hrvatske demokratske zajednice Kolindu Grabar-Kitarović, već Miroslava Škoru.


– A zašto mislite da on nije i kandidat HDZ-a? – odgovorio je protupitanjem, prenosi N1.




Nije htio odgovoriti na pitanje je li Andrej Plenković izdao HDZ.


– Ne mislim tako nešto.


Tuđman je dan prije rekao kako je došao dati potporu Miroslavu Škori jer smatra da je on najkvalitetniji kandidat.


‘Ima najjasniji program te konkretno govori o onome što želi i što treba mijenjati. Posebno mi se sviđa što neka ključna pitanja želi staviti na referendum kako bi o njima narod odlučio’, rekao je.


Sve je prokomentirao i drugi Tuđmanov sin – Miroslav.


– Što moj brat misli, iskreno rečeno ne znam. Svatko od nas ima slobodu mišljenja. To morate njega pitati. A ovo što gospodin Plenković vodi, to je jedna politika koju svatko od nas može naći zamjerke, ali nitko dosad nije predložio bolju, rekao je Miroslav Tuđman.


Upitali su ga i tko je njegov kandidat na izborima.


– Posao predsjednika traži određena znanja i umijeća, a mislim da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jedini kandidat koji to ima. Ostali to iskustvo i znanje nemaju, odgovorio je i dao svoje mišljenje o Miroslavu Škori.


– Dobar pjevač i racionalna osoba. Ali on se mora odlučiti, kandidira li se za predsjednika RH ili želi sređivati stanje u HDZ-u