Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Vladin manevar

Tiskari kalendara na mukama: 'U ozbiljnim zemljama se to ne radi ovako, izmjene ne nastupaju odmah'

Foto iStock / I. Tomić
Foto iStock / I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2019. u 9:23 2019-10-11T09:23:38+02:00

Prema riječima riječkog tiskara Rudija Zambellija, dobar dio njih već je tiskao kalendare, rokovnike i planere za iduću godinu, za naručitelje, mahom tvrtke koje ih koriste za svoje potrebe ili kao darove poslovnim partnerima i promotivne materijale

Najava novog kalendara državnih praznika i blagdana najveće muke zadaje tiskarama koje proizvode - kalendare.

Prema riječima riječkog tiskara Rudija Zambellija, dobar dio njih već je tiskao kalendare, rokovnike i planere za iduću godinu, za naručitelje, mahom tvrtke koje ih koriste za svoje potrebe ili kao darove poslovnim partnerima i promotivne materijale.

- U Hrvatskoj postoje ozbiljne i relativno velike tvrtke, s pedeset i više zaposlenih, čiji je primarni posao izrada kalendara, rokovnika i sličnih materijala vezanih uz kalendar. Najveći dio njih već je tiskao većinu svojih proizvoda, a Vlada sad, na kraju godine, u proceduru šalje prijedlog novog kalendara blagdana, što znači da će, ako prijedlozi budu usvojeni, svi ti kalendari biti pogrešni.

Možda se nekome to čini kao sitnica, ali dovodi se u pitanje opstanak tiskara s dugogodišnjim poslovanjem, kao i njihovih zaposlenika, zajedno s obiteljima. O njima, očito, nitko ne razmišlja. Što da sad s tim kalendarima rade i tko će im nadoknaditi štetu koja će nastati ako izmjene budu prihvaćene. U ozbiljnim zemljama se također ponekad mijenjaju datumi blagdana ili se uvode novi, ali obično izmjene stupaju na snagu tek godinu dana nakon prihvaćanja, kaže Zambelli.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu