Koronavirusa još nema

Svih sedam briseva – negativno. Noćas u KBC Rijeka stigli radnici talijanske tvornice gdje je više zaraženih

Portal Novilist.hr

Foto Patrik Macek PIXSELL

Foto Patrik Macek PIXSELL

Samo jedan od njih pokazuje znakove bolesti, no on kašlje već tri tjedana. Situacija je u ovom trenutku pod nadzorom, a danas stižu kontejneri na granične prijelaze. Ne treba poticati paniku, mi pokušavamo naznačiti da smo pripremljeni i promišljeni, rekao je Beroš



Nijedan od sedam briseva analiziranih noćas nije pozitivan na koronavirus, potvrdio je upravo za N1 televiziju ministar zdravstva Vili Beroš.


– U ovom trenutku svi su rezultati negativni, ali obzirom na epidemiološku situaciju i još neke uzorke moguće je da neki budu pozitivni. No to ne treba uznemiravati javnost, jer ako se i dogodi potvrda, vjerujem da će biti kod nekog od bolesnika koji su već u izolaciji. Oni se dodatno provjeravaju, rekao je Beroš i dodao da je noćas iz Italije u riječki KBC transportirano devet radnika.


Oni su radili u tvornici u kojoj je potvrđeno 20 oboljelih od koronavirusa.




– Samo jedan od njih pokazuje znakove bolesti, no on kašlje već tri tjedana. Situacija je u ovom trenutku pod nadzorom, a danas stižu kontejneri na granične prijelaze. Ne treba poticati paniku, mi pokušavamo naznačiti da smo pripremljeni i promišljeni i da ćemo napraviti sve što je potrebno. Nitko ne može spriječiti epidemiju, ali zdravstveni sustav će napraviti sve. Danas u 11 dižemo stupanj pripravnosti, aktivirat će se nacionalni stožer zaštite, istaknuo je Beroš i apelirao da se zaustavi širenje lažnih vijesti.