Opasno vrijeme

Sutra stiže vrhunac toplinskog vala iz Afrike: DHMZ izdao posebno upozorenje, najgore će biti u Zagrebu

P. N.



Sutra stiže vrhunac toplinskog vala iz Afrike uslijed kojeg će temperature u gotovo cijelo zemlji prelaziti granicu od 35 stupnjeva Celzijusa. Osvježenja neće biti ni tijekom noći kad će temperature biti iznad 25 stupnjeva.


No od petka će ipak prolazno puhati i jaka bura, koja će malo ohladiti more, dok će pritjecanjem malo svježijeg zraka u subotu vrućina blago popustiti.


Osvježenje će na kopno doći već u petak. Nakon vrućine i sparine, u četvrtak navečer te u noći na petak lokalno su mogući pljuskovi, čak i izraženiji, a najveća je vjerojatnost za njih u središnjoj Hrvatskoj.




U petak i subotu opet će posvuda prevladavati sunčano, no puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar te će danju svakako biti ugodnije. Dakle, toplinski val ipak će biti kratkotrajan, no snažan, na kopnu čak i uz iznimno vruć četvrtak. Stoga se pripazite i držite hlada, piše HRT.


DHMZ je zbog vala vrućine izdao posebno upozorenje. Najgore će biti u središnjoj Hrvatskoj za koju je proglašen najviši stupanj upozorenja na opasno vrijeme.


DHMZ


DHMZ