Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. rujna 2019.
Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta

Šustar: Nemoguće je ići u obrazovnu reformu bez da hrvatske kolege iz BiH uključimo u rad povjerenstva

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2016. u 16:35 2016-08-26T16:35:35+02:00

Obrazovanje i znanost su najbolji način povezivanja Hrvata između iseljene Hrvatske i matične zemlje, a napose s Hrvatima u BiH kao njihovoj drugoj domovini, smatra Šustar

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar zauzeo se nakon dvodnevnog posjeta i susreta s predstavnicima političkih i obrazovnih vlasti Hrvata u BiH da se njihove predstavnike uključi u rad povjerenstva za obrazovnu reformu kao dio strategije snažnijeg povezivanja Hrvatske sa sunarodnjacima.

"Obrazovanje i znanost su najbolji način povezivanja Hrvata između iseljene Hrvatske i matične zemlje, a napose s Hrvatima u BiH kao njihovoj drugoj domovini. Nemoguće je ići u obrazovnu reformu bez da i njih uključimo u rad povjerenstva", rekao je Šustar u izjavi za Hinu. 

Dodao je da je s hrvatskim kolegama u BiH razgovarao i o procesu reformi koje se provode u Hrvatskoj te ih izvijestio o radu novog povjerenstva. 

"Bilo bi jako važo da se čim prije povežemo s kolegama iz BiH, prije svega u županijama gdje imamo odličnu suradnju od prije s našim Hrvatima. Bilo bi dobro da se novim voditeljima i novom povjerenstvu da do znanja da se čim prije i što bolje povežemo s kolegama zato što je to nama korisno ali i kolegama ovdje“, rekao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta.  

Ministar Šustar istaknuo je da od rada toga povjerenstva ovisi budućnost Hrvatske i Hrvata u BiH. S kolegama je razgovarao i o iskustvima u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.  

Najavio je i skori posjet Svečilištu u Mostaru s čijim će predstavnicima razgovarati o mogućim zajedničkim projektima i suradnji. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.