Vrh stranke neće dozvoliti da unutarstranački kritičari likuju

Stigla potvrda: Izbori za šefa SDP-a krajem veljače, Milanović opet kandidat?

Tihana Tomičić

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

SDP-ov statut propisuje da se novi izbori za šefa stranke i ostala tijela moraju održati u roku od 150 dana od proglašenja rezultata parlamentarnih izbora, ali Milanović je već odlučio da već na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora bude donesena odluka o pokretanju procedure raspisivanja redovnih stranačkih izbora



RIJEKA – Unutarstranački izbori u SDP-u održat će se u najkraćem roku, vjerojatno već do kraja veljače, potvrđeno je za naš list u vrhu SDP-a. Također, jasno je i da će se Zoran Milanović, unatoč činjenici da će vlast formirati HDZ i Most, natjecati za još jedan mandat na čelu stranke.


SDP-ov statut propisuje da se novi izbori za šefa stranke i ostala tijela moraju održati u roku od 150 dana od proglašenja rezultata parlamentarnih izbora, ali Milanović je već odlučio da već na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora bude donesena odluka o pokretanju procedure raspisivanja redovnih stranačkih izbora. Ako se Glavni odbor sastane krajem siječnja, u 30 dana taj proces već može biti završen, i krajem veljače mogu se održati izbori za šefa stranke, a dva tjedna nakon toga i konvencija na kojoj će se birati ostala tijela, dakle potpredsjednici, članovi Predsjedništva itd.


– Nemamo što čekati. Statut je jasan i nema nikakve potrebe odugovlačiti, rekao nam je jedan od stranačkih čelnika, uz komentar da se neće dopustiti da unutarstranački kritičari, poput Ive Baldasara iz Splita koji je zatražio ostavke svih u vrhu SDP-a, dugo likuju. Izbori će se održati u najkraćem roku, a Zoran Milanović je siguran da na njima može ponovno pobijediti, i to ne samo zato jer su HDZ i Most “na prevaru” došli na vlast, već i zato jer su rezultati njegove vlade bili odlični, rekao nam je jedan od njegovih suradnika.