Ususret špici sezone

Srpanj bez kiše: Hoteli popunjeni, rekordna sezona postaje izvjesna

Biljana Savić

Već sad mogu reći da će nam ovaj srpanj biti rekordan. Istina, lani je bilo puno kiše i to smo osjetili, a ove godine već sada imamo bolje brojke, kaže direktor hotela Vila Ružica u Crikvenici Hrvoje Žafranović



RIJEKA  Jučer je od ponoći do 14 sati preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku ušlo ukupno 13.102 automobila s 55 i pol tisuća osoba, odnosno turista. Bolji je to rezultat nego protekle subote, kad je preko ovih graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo 10.685 automobila. U isto vrijeme iz Hrvatske je preko ovih graničnih prijelaza izašlo 7.942 vozila, što znači da ih je skoro dvostruko više ušlo u Hrvatsku, nego izašlo. Gužvi na graničnim prijelazima nije bilo, povremeno su se stvarale na naplatnim kućicama kilometar nakon granične policije.


I ceste prema turističkim mjestima bile su prohodne. Zastoja je bilo na rotoru u Novom Vinodolskom, a povremeno su se stvarale kolone za Krčki most. Mimo očekivanja, prijepodne je gužva prema Krku bila manja nego poslijepodne. U 14 sati stvorila se kolona od oko jedan kilometar prije raskrižja za most. Gužva je bila i na samom ulazu u Crikvenicu, ali i po cijeloj glavnoj prometnici, crikvenička gradska plaža imala je puno kupača, no daleko je to od gužve koje su vladale proteklog tjedna, kad je bilo prodano po 3 tisuće ulaznica po danu. Veće gužve u Crikvenici jučer su zabilježene na plažama za koje nije potrebno platiti ulaznicu. Da je špica sezone svjedoče i puni hoteli.


Hotel Vila Ružica u Crikvenici jučer nije imao ni jednu slobodnu sobu, a sasvim sigurno nije jedini na crikveničkoj rivijeri ni na Kvarneru koji je goste morao odbijati i nuditi im konkurenciju.– Kapacitet Vile Ružice je 12 apartmana i 42 sobe s ukupno 116 ležajeva, a dodajemo po potrebi i pomoćne. Sada je u hotelu 130 gostiju, kaže nam direktor hotela Hrvoje Žafranović. Dakle, pomoćni ležajevi na veliko se razvlače.

Opširnije u tiskanom izdanju