Uzbuna u malom slavonskom mjestu

Strava na Fejsu: Od danas si ti moj pacijent, pratim te…

Glas Slavonije

Osoba koja se predstavlja imenom Koričanska Fufa poslala je zahtjeve za prijateljstvo skupini mladih a zatim ih počela proganjati bolesnim porukama



Scenarijem bolesnog uma, koji je ovih dana na svojim leđima osjetila grupa mladih iz Koritne, posla bi imali i ponajbolji hollywoodski režiseri. Da društvene mreže uz obilje blagodati, moderne i brze komunikacije donose i zamke potvrđuje spomenuti slučaj. 


Poput radnje u filmu »Znam što si radila prošlog ljeta«, ili pak trenutačno aktualne hit serije među tinejdžerima »Slatke, male lažljivice«, grupi mladih, društvu koje vrijeme provodi zajedno, u isto su vrijeme stigli zahtjevi za prijateljstvo od osobe koja se na svom FB profilu predstavila imenom – Koričanska Fufa! Iako su međusobno pomislili kako se radi o zafrkanciji, pa možda čak i nekog od njih, ubrzo ih je osoba s druge strane ne samo razuvjerila nego i svojim, kako kažu, bolesnim porukama, uplašila. Naime, društvu su u početku stizale poruke poput one »Znam gdje si sada«, točno opisujući gdje se u tom trenutku nalaze mladi.


– Gotovo tjedan dana trajao je taj teror dok se, uplašeni bolesnim porukama, nismo odlučili cijeli slučaj prijaviti policiji – kažu u društvu.





»Sad si kod (navodi ime prijateljice)«, jedna je od poruka pristiglih jednoj od sudionica ove priče. Mladi su pokušali otkriti otkuda ih netko tako precizno prati te ustvrdili kako je moguće da se skriva u napuštenoj kući prekoputa ulice. Poruke su na fb, naime, stizale s mobilnog uređaja. 



»Od danas si ti moj pacijent, pratim te…«, dio je sadržaja jedne od poruka. U društvu inače ima i djevojaka i mladića, a zastrašujuća poruka stigla je jednom od njih. »Oderat ću vam svima kožu s lica, želim spavati na jastucima od vaše kože«, približan je sadržaj jedne od poruka koja je osobito uznemirila inače vrlo otvorenu, društvenu i komunikativnu mladež. Zanimljivo je kako profil Fufe ni danas nije ugašen, iako su je mladi upozorili da su o svemu obavijestili policiju. Na profilu tako stoji kako djevojka, koja je čak objavila i fotografiju, a za koju mladi tvrde da ju je skinula s interneta, stanuje u Kolodvorskoj ulici na broju 220a. Iako ta ulica postoji, u Koritni kažu kako brojevi ne sežu do te visine.


»Djevojka«, ili netko tko se krije iza lažnog profila, za sebe kaže da je završila Srednju muzičku školu, te kako govori engleski i njemački jezik. Rado sluša Beyonce, Beethoveena i Amadeusa, a životni joj je moto »Pjesma je život, zato je pjevamo :)))«. 


Zbog teškog i uznemirujućeg sadržaja poruka, dio mladih odlučio je ne izlaziti uopće u večernjim satima na ulicu jer, kako kažu, ne znaju tko je i do koje mjere bolestan s druge strane ekrana. Posumnjali su čak i kako je moguće da su se našli na udaru sekte. Zastrašujuća je i sljedeća činjenica. Naime, nakon što su mladi obavijestili Fufu kako su slučaj prijavili policiji, ona je, što pokazuje da se radi o inteligentnoj i informatički upućenoj osobi, brzo krenula slati poruke o tome koja je njezina zaporka za logiranje na Facebook. Time je, očigledno, htjela zamesti trag, odnosno navesti što više korisnika da svojim logiranjem ostave i svoju IP adresu. Dio zaporke glasi »crna koža«, a negdje unutar nje nalazi se i broj 666! 


Sve navedeno upućuje na to da se ne radi samo o šali pa se mladi i njihovi roditelji nadaju da će se policija prihvatiti posla te ući u trag bolesniku čije poruke lede krv u žilama. Na kraju i postupiti tako da mu ovakvo što više nikada ne padne na pamet! Inače, policija nam je potvrdila kako su zaprimili prijavu spomenutog slučaja.