Zakonom protiv šefa zbog nelegalne skupštine i spolne neravnopravnosti

Požeške laburistice Lesara prijavile DORH-u zbog diskriminacije žena u stranci

Glas Slavonije

"Hrvatski laburisti nisu njegova privatna stranka. Ženama se među članstvom na skupštini gotovo ne dopusti da govore, a ni jedna nije izabrana u Gradski odbor stranke. Prijavu DORH-u podnosimo i zbog diskriminacije žena unutar ogranka, nemogućnosti aktivnog sudjelovanja u radu stranke i uvredljivog sadržaja e-mail poruka", rekla je Božena Kurečić



POŽEGA - Članice požeškog ogranka Hrvatskih laburista Božena Kurečić, Danica Martinčić i Renata Pejnović, nezadovoljne načinom rada ogranka i spolne neravnopravnosti žena u odnosu na muško članstvo, DORH-u su prijavile stranačkog predsjednika i saborskog zastupnika Dragutina Lesara.


Predsjednik ogranka Dubravko Hranjec održao je, tvrde, nelegalnu izvanrednu izbornu skupštinu početkom siječnja ove godine koja je zbog nedostatka kvoruma morala biti ponovljena. Ponovljenoj skupštini od 33 člana ogranka nazočilo je 14 osoba, što također nije bilo dostatno za službeno donošenje odluka.


O krivotvorenom zapisniku s nelegalne skupštine laburistice su obavijestile i predsjednika stranke Lesara, no on, tvrde, nije poduzeo ništa nego im je bahato i neprimjereno odgovorio e-mail porukom.




»Hrvatski laburisti nisu njegova privatna stranka. Ženama se među članstvom na skupštini gotovo ne dopusti da govore, a ni jedna nije izabrana u Gradski odbor stranke. Prijavu DORH-u podnosimo i zbog diskriminacije žena unutar ogranka, nemogućnosti aktivnog sudjelovanja u radu stranke i uvredljivog sadržaja e-mail poruka«, rekla je Božena Kurečić.